wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Både rutinerede og nye, danske roere sætter kursen mod EM i Brandenburg den 6. til 8. maj

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Der er en skøn blanding af dansk ronings allermest rutinerede profiler og så nogle meget unge uprøvede kræfter der onsdag sætter kursen mod tyske Brandenburg, der i år danner ramme om EM fra 6-8. maj.

Det vil sige, at de tre både, der i Aiguebelette sidste år sikrede OL-kvalifikationen, er med i Tyskland. Derimod stiller Fie Udby Erichsen (KVIK), Mads Rasmussen (DSR)/Rasmus Quist (DSR) og Lisbet Falch Jakobsen (Bagsværd Roklub)/Nina Hollensen (Århus Roklub), der for nylig var i kamp ved World Cup i Varese og om ca. tre uger skal forsøge at sikre kvalifikation til OL ved regattaen i Luzern, ikke op. Og det har givet mulighed for at Danmark i stedet kan stille op med nogle af de navne, som i fremtiden skal løfte arven for dansk roning.

Det betyder, at Danmark i LM2x stiller op Andrej Lawaetz Bendtsen (Århus Roklub)/Mathias Larsen (Odder Roklub) mens Emma Kiehn (DSR) i W2x stiller op med Astrid Steensberg (Sorø Roklub). En ordentlig mundfuld for Steensberg, der er 2. års U-23 roer og i Brandenburg stiller op i sit første internationale senior-stævne. ”Jeg har helt sikkert lidt ekstra sommerfugle i maven før denne regatta eftersom det er mit første EM-stævne fordi jeg ved jo ikke helt, hvad jeg skal forvente. Men jeg er da utrolig spændt på, hvordan det er at være i landsholdslejren og så samtidig få muligheden for at måle sig med de allerbedste roere, der skal til OL”, siger Steensberg.

Masser af gode råd
Steensberg kan glæde sig over, at det bestemt ikke skorter på gode råd fra hendes landsholdskolleger, bl.a letvægtsfirerens Jacob Barsøe, der selv erindrer, hvordan han som grøn og uprøvet stillede op til sit første internationale senior-stævne (ved EM i 2010 i Portugal, hvor han i LM8+ endte på en andenplads i A-finalen).

”Jeg kan huske, at man kom der helt grøn og skulle ro for sit land. Og pludselig skulle man kæmpe mod alle dem, man havde set i fjernsynet og som havde vundet store mesterskaber. Der var jeg helt sikkert lidt ”startruck”. Det var noget af en omvæltning og helt sikkert noget, som jeg skulle vænne mig til”, siger Jacob Barsøe, der opfordrer Steensberg til bare at gå på med krum ryg og ikke lade sig imponere alt for meget. ”Ingen er større end de kan lægge ned. Fortidens meritter kan man ikke leve på. Når man sidder derude, så er det bare afsted”, siger Jacob Barsøe.

Barsøe har med Guldfireren i træningslejren i Varese nydt godt af fremragende sparring med Canada. ”Træningen er forløbet rigtig fint, vi har fået noget sparring af den tunge canadiske firer, der fik fjerdepladsen ved World Cup’n i Varese. Vi har trænet med dem tre gange på forskellige distancer og skal også ro mod dem i weekenden, så vi er blevet kørt helt i bund”, slutter Jacob Barsøe. Danmark stiller i Brandenburg op i følgende bådklasser: LW2x, LM2-, M4- (LM4- stiller op i den tunge klasse til EM),W2-, LW1x, M1x ,W2x og LM2x.