wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Snart tages der hul på sæsonen 2024 og som i damegruppen, så er de også i arbejdstøjet i herregruppen på landsholdet

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Primærfoto: Balint Czucz

Det varer ikke længe, inden årets første konkurrence venter for mange af landsholdets roere, for d. 12. april skydes årets første World Cup i gang i Varese, ITA. En stor del af landsholdets roere stiller til start her, og det gælder også for to ud af de tre herresatsningsbåde i Danmarks Rocenter.

Og overordnet så kan ansvarlig landstræner for herregruppen, Jens Vilhelmsen, melde om god fremgang hos samtlige hold, hvor der dog er to forskellige mål, da M1x allerede er kvalificeret til OL og Sverri er officielt udtaget, så kører han også en anderledes sæson end de andre på landsholdet. Han træner frem mod EM i Ungarn d. 25.-28. april og på at skulle ro de to World Cups, som kommer herefter.

Og træner Jens Vilhelmsen oplever en atlet, som har indstillet sig på sæsonens store opgave i Paris til sommer:

”Sverri er i OL-mode. Han møder ind med OL på nethinden og er i gang med at skærpe sin træning. Eksempelvis træner han bevidst at ro i dårligt vejr og vand, for at forberede sig bedst muligt til de forhold vi kan risikere at få i Paris.”

Fortæller han og fortsætter:

”Sverri har fysisk haft en god vintersæson, og han er på sit bedste fysiske niveau, så det er positivt. Han har været ramt af skader mellem 1. og 2. træningslejr i år, hvor hans ryg har drillet og holdt ham ude af båden. Det har selvfølgelig påvirket hans følelse på vandet. Men han er godt på vej tilbage og kører fuldt på.”

Højt niveau, samarbejde og gode tal

De to andre satsningsmåde, M2- og M4-, træner frem mod World Cuppen i Varese, som deres sæsonopstart, hvor de får den første indikation på, hvor de ligger henne i forhold til de andre lande og hvordan formen er forud for Final Olympic Qualification Regatta i Lucerne til maj. For her gælder det for begge hold, at de ved regattaen i maj skal blive minimum nr. 2, for at udløse en billet til Paris til sommer.

I M2- viser de tests som Frederic Vystavel (KR) og Joachim Sutton (Roskilde), har været igennem, at deres niveau er på vej i den helt rigtige retning, fortæller landstræneren:

”Når vi har testet Fred og Joachim, har det set godt ud. De tal de laver, er på højde med og også bedre end de var inden OL i 2020. Det vi arbejder på nu, er at få stabiliteten i det gode og få hævet bundniveauet. Vi skal sikre, der ikke kan komme for store udsving, og have styr på fundamentet, som ikke var helt på plads i sidste sæson. Så vi arbejder på at indlejre de rigtige påvirkninger af båden i den kropslige hukommelse, så de kan føle uden at tænke, i samspillet med hinanden og båden.”

For M4- gælder der lidt andre betingelser, da det i hverdagen er John Faulkner som træner M4-, der udgøres af Bastian Secher (Roskilde), Kaare Mortensen, Magnus Rathenborg og Magnus Valbirk (alle Holstebro). Men Jens Vilhelmsen er stadig med på sidelinjen og laver bl.a. de programmer som herrefireren ror efter, og han ser et hold, som er inde i en god udvikling, selvom de ikke har roet sammen så længe:

”Vi fik sat holdet i starten af vinteren sidste år, så til at starte med har opgaven været at få mange kilometer sammen i båden, for at få en masse samroning. Det er de nået i mål med, så nu skal vi til at se på, hvordan fundamentet er, vi når tilføjer intensitet og kaproning til programmet. Det er nu de skal samle deres erfaringer med, hvordan de linker op, når der kommer pres på. Fysisk er de, hvor de skal være, de er sammen, gør tingene sammen som et hold og de arbejder på tingene og forsøger at gøre det ekstra de kan, hvor de kan.”

Overordnet er der i herregruppen, som hos damerne, god harmoni og ansvarlig landstræner Jens Vilhelmsen ser tre både og tre hold, som alle arbejder målrettet og rykker deres niveau.