wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Når man googler din roklub, hvilken adresse kommer så frem?

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Hvis man googler, eller søger efter din roklub på Krak, hvilken adresse står der så oplyst? Adressen på klubhuset, eller adressen på et bestyrelsesmedlem?

Hvis tilfældet er det sidste, bør I nok overveje om det skal ændres. Alternativ skal I, i klubben synliggøre præcis hvilken adresse klubhuset er lokaliseret på.

Det kan skabe unødvendig belastning

Forestil dig, at du står i en fremmed roklub og pludselig får en af dine rokammerater akut brug for lægehjælp, i form af en ambulance. Du ringer op til alarmcentralen, men da du skal oplyse adressen, er den ingen steder at finde i klubben, og på krak får du adressen på et af klubbens bestyrelsesmedlemmer.

Det lyder måske usandsynligt, men det var pludselig situationen for et hold roere, sidst i august, da de var afsted på langtur med overnatning i en fremmed klub.

112 app’en kunne ikke hjælpe

De smartphone-kyndige vil vide, at har man hentet 112 app’en, som er udviklet af Hovedstadens Beredskab, vil den, når man ringer til alarmcentralen, medsende placering – hvis appen altså kan finde den.

For langtursroerne, var det i denne omgang ikke tilfældet, appen kunne ikke lokalisere deres placering og søgningen på Krak viste dem adressen på et af bestyrelsesmedlemmerne.

En af roerne, som var med på turen, fortæller at det kun var takket være hans lokalkendskab at alarmcentralen ikke fik sendt ambulancen til den forkerte adresse.

Det lykkedes at få fundet frem til den rette adresse, og ambulancen kom frem. Men det tog unødigt lang tid at finde adressen, og hele episoden må ses som en klar opfordring til de danske roklubber – sørg for at det er nemt og hurtigt for gæsteroere, at finde frem til adressen på jeres klubhus, i et nødstilfælde kan det spare dyrebar tid.

Hvilke informationer kan I med fordel hænge op i klubben?

  • Adresse på klubhuset
  • GPS-koordinater på klubhuset
  • Oplysninger om nærmeste hjertestarter, inklusiv adresse
  • Nummer til lokalt politi og eventuelt direkte nummer til nærmeste skadestue

I kan også søge om at få tilskud til en hjertestarter til klubben, gennem samarbejdet mellem DFfR, DKF og TrygFonden. Find ansøgningsskemaet her og læs mere.