wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Se hvilke tre klubber, der er endeligt nomineret og stem på den du synes fortjener prisen

Der findes mange gode initiativer rundt omkring i de danske roklubber, nogen klubber tænker nyt når de skal rekruttere, andre klubber har særlige initiativer for at fastholde nye og nuværende medlemmer, og igen andre klubber laver spændende tiltag, som giver ekstra god aktivitet.

I år er de tre nominerede klubber Greve Roklub, Sorø Roklub og Apenrader Ruderverein. Som de forgangne år, så har alle i roDanmark mulighed for at stemme på den klub som de synes fortjener prisen som Årets Initiativ 2023. Afstemningen er åben fra nu og frem til d. 23. november 2023.

Vinderen offentliggøres og afsløres ved DFfRs Award Night d. 25. november i Roskilde Roklub, hvor repræsentanter fra alle tre roklubber er inviteret.

Afstemningen findes i bunden af siden her.

Den første, nominerede roklub er Greve Roklub.

I Greve Roklub har man de seneste år haft rekrutteringsforløb, for at skaffe nye medlemmer til klubben – og de forløb er lykkes. I 2023 påbegyndte klubben at se på fastholdelse af deres medlemmer og forbedre de aktiviteter der er i klubben.
Klubben besluttede at etablere et udvalg, som på få måneder har skabt aktivitet udover det sædvanlige og som har taget initiativ til mange nye aktiviteter i vintersæsonen. Det har også bevirket, at der nu er kommet mere engagement fra medlemmerne i klubben, på andre områder.

Den anden, nominerede roklub er Apenrader Ruderverein.

I 2023 har Apenrader Ruderverein (som er en af vores tyske mindretalsklubber) fået over 20 nye, unge roere i alderen 10-15 år, som nu kommer i klubben minimum en gang om ugen, mens nogen også træner flere gange. Otte af de nye roere, er blevet så engageret i sporten, at de i 2023 også har deltaget i deres første regatta, ” Regatta in Friedrichstadt” – og det med stor succes.

Det er formand i klubben, Peter Asmussen, som har taget initiativet og er lykkes med at skabe roaktivitet efter at de unge har fået fri fra skole, og træningen forgår i samarbejder med flere ældre erfarende roer, samt en gang ugentlig med NRVs professionelle træner Marc-Oliver Klagers.

Den tredje, nominerede roklub er Sorø Roklub

I Sorø Roklub er det nemt at komme ind som nyt medlem. Klubben har nemlig taget initiativ til at forbedre sammenholdet i klubben. Det er blevet til en del temaaftener i løbet af sommeren, der har været bl.a. været indisk og græsk aften, hvor klubmedlemmer med særlig forbindelse eller interesse for landet, har stået for at lave mad, som passer ind i temaet og arrangere en aktivitet.

Aftenerne giver nye, såvel som eksisterende medlemmer mulighed for at komme hinanden ved og lære hinanden bedre at kende. Det er særligt for nye medlemmer en god måde at komme godt ind i klubben på.