wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I Humblebæk roklub er man særligt god til det med ungdomsroning og i weekenden fik klubben DFfR's URO9000-certifikat

Af Martin Diedrichsen, ungdomsansvarlig Roaktivitetsudvalget

Humlebæk Roklub er helt igennem en ungdomsvenlig klub. Det modtog de igen beviset på mandag den 30. maj, da den ungdomsansvarlige fra DFfRs Roaktivitetsudvalgs var forbi og overrække dem deres URO9000 certificering.

URO9000 er et begreb DFfR indførte tilbage i 1993 for at synliggøre de klubber, som gør et målrettet og velovervejet stykke ungdomsarbejde. Således er der ikke en facitliste med hvad man skal gøre, men det vigtig er at man har overvejet, hvorfor man gør som man har gjort.

Humlebæk Roklub har de sidste år skrive ned, hvad de gør i deres ungdomsarbejde og hvorfor. Klubben har derfor sendt en ansøgning og at få forlængede deres certificeret som ungdomsvenlig klub. DFfR kan bakke helt og holdent op omkring arbejdet, og naturligvis fik klubben en forlængelse.

Humlebæk Roklub er særlig gode til:

– At organisere ungdomsarbejdet. De har etableret et ungdomsudvalg således at de er mange om at dele arbejdet
– At integrere ungdomsroningen i hele roklubben, således at ungdomsroning er en del af klubben og ikke bare en afdeling for sig selv.
– At få de ældste ungdomsroer til at tage ansvar, således at de kan hjælpe den yngre og nye ungdomsroer rigtig godt ind i klubben

Roaktivitetsudvalget ønsker Humlebæk Roklub et kæmpe tillykke med deres certifikat, og vi håber de vil forsætte den videre udvikling.