wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Årets DM blev de muliges kunst, men det lykkedes

Billeder: Dorthe Jensen, Copenhagen Loadstar

Selvom udfordringerne har været mange op til DM med bl.a. zoneopdeling og mundbindskrav, var der intet, der kunne stoppe Holstebro den forgangne weekend. Holstebroroerne bragede igennem på Bagsværd rostadion, og skrev sig ind i historiebøgerne.

”Jeg er simpelthen den stolteste roer i dag. I dag har vi vist det Holstebro kan. Det er fællesskab, styrke og udvikling”. Udtrykte Freddy Quist fra Holstebro Roklub med et seriøst blik og glæde i stemmen foran sine roere efter regattaen var slut.

Kort visit fra politiet og god dialog

Forinden DM var der tæt dialog med politiet omkring afholdelsen, hvilket gjorde det muligt at afholde stævnet under de omstændigheder som coronapandemien kræver. Politiet undgik dog ikke helt at kigge forbi et par gange over de to dage, men der var tilfredse kommentarer med på vejen, omkring håndteringen af arrangementet.

Lørdagens løb

Åben dame- og herresinglesculler

Den åbne damesinglesculler blev med stor stil vundet af Fie Udby Graugaard fra KVIK, med Marie Johannesen fra Roskilde Roklub og Mette Nielsen fra Aarhus Roklub efterfølgende. Den åbne herresculler blev ligeledes domineret af EM-guldvinder Sverri Nielsen fra DSR, der igen sikrede guld efterfulgt af Aarhus Roklubs James Dodd, og på tredjepladsen KVIKs Nicholas Andersen.

Åben dame- og herretoer uden styrmand

Damerne Frida Sanggard og Ida Gørtz Jacobsen fra Bagsværd Roklubs satte sig på førstepladsen, foran Anna Schanze og Astrid Steensberg fra DSR der tog sølv foran deres klubkammerater Cecilie Brünnich Sørensen og Marta Kempf, der modtog bronzemedaljer.

Ida og Frida i W2-

I mændenes toer uden styrmand blev det til et spændende og ikke mindst tæt løb mellem Holstebro Roklubs Magnus Valbirk og Kaare Mortensen, der nuppede guldet foran Roskilde Roklubs Andreas Dyrby og Joachim Sutton. Tredje pladsen gik til Aksel Dybdahl Poulsen og Sebastian Bache fra Københavns Roklub.

Kaare Motensen og Magnus Valbirk fra Holstebro

Åben herre- og damefirer uden styrmand

Holstebro dominerede i herrernes åbne 4-, hvor de stillede op med hele fire hold. De tre af holdene sikrede Holstebro både guld, sølv og bronze. Derfor måtte DSR og Bagsværd se sig slået for i år.

I kvindernes åbne 4-, var det i stedet DSR der dominerede med to hold, der tog henholdsvis guld og sølv med hjem til klubben, og Bagsværd tog bronzemedaljerne.

Søndagens løb

Letvægtsklasserne

Benene var stadig gode om søndagen, hvor Mathilde Persson sikrede Bagsværd Roklub mesterskabet i kvindernes letvægtssinglesculler over Aarhus og Roskilde. Ligeledes var det Bagsværd, der tog for sig af guldet i mændenes letvægtssculler, hvor Aarhus, Sorø, og Hadsund måtte se sig slået af Oscar Petersen.

I mændenes letvægtsdobbeltsculler sikrede Peter Skou og Rasmus Lind Sorø guldet foran Holstebros Andreas Østergaard og Marcus Lyngesen, der satte sig på andenpladsen foran Bagsværds Johan Poulsen og Magnus Oddershede.

Den åbne klasse

I kvindernes dobbeltfirer roede DSR sig foran Bagsværd og KVIK, og sikrede sig i tiden 6.57 mesterskabet. Ligeledes var DSR i god fart i mændenes dobbeltfirer, hvor mandskabet sikrede sig endnu en guldmedalje til klubben i tiden 6.15, hvorfor Lyngby/KKL og Roskilde Roklub måtte se sig slået. DSR sikrede sig endnu et mesterskab, da de i 4-åres inrigger vandt over Bagsværd og KVIK.

Afslutningen af DM

Traditionen tro sluttede DM af med otterløb. I kvindernes otter var deltagerlisten repræsenteret af Bagsværd, Holstebro, KVIK, Københavns Roklub og DSR. Efter lidt over syv minutter på vandet kom mesterskabsstagerne i mål, som blev DSR. Bagsværd tog sølvmedaljen og KVIK fik bronzemedaljen.

I mændenes otter var de repræsenterede klubber Holstebro, Københavns Roklub, DSR og Bagsværd. Holstebro sikrede sig endnu mesterskabet i tiden 6.09, DSR tog sølv og Københavns Roklub endte med at tage bronze.

Holstebro Roklub sikrede sig flest point, og sikrede sig dermed mesterskabspokalen. En stor triumf for klubben, der dominerede hele regattaen igennem.

Tak til alle deltagere, mandskabsledere og frivillige i forbindelse med afviklingen af DM.