wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ida Gørtz Jacobsen, der var med til at kvalificere damefireren til OL ved sidste VM, har været igennem en kraftig omstillingsproces siden hjemkomsten til Danmark.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

”Ude af øje, ude af sind”, sådan lyder et af de kendte danske ordsprog. Men det er bestemt ikke et ordsprog, som kan sættes i forbindelse med Ida Gørtz Jacobsen. For selv om hun de sidste mange år har haft sin træning og hverdag langt fra Danmarks Rocenter først på University of Southern California og dernæst på Cambridge Universitetet er der blevet holdt skarpt øje med Ida´s store talent for roning. Og derfor er det bestemt ikke en tilfældighed at hun udgør en vigtig fjerdedel i damefireren som et af Danmarks største medaljehåb til det kommende OL i Tokyo.

OL kan blive det foreløbige højdepunkt i en karriere, hvor Ida i sine tidlige år var med til at vinde bronze i kvindernes double sculler ved Junior-VM i 2013. Senere blev hun kaptajn for University of Southern California´s kvindelige ro-mandskab og sidste år blev hun for alvor et kendt ansigt i den internationale ro-verden, da hun var med til ro Cambridge til sejr i den prestigefyldte årlige duel mod Oxford foran en kvart million mennesker langs Themsen.

Ergometret var løsningen
Nu er forberedelserne til OL i fuld gang i træningslejren i Portugal, men vinteren har været hård at komme igennem for Ida, som ikke kun har skullet omstille sig fra Californiens behagelige klima til den danske mørke og kulde, men også har skullet vænnet til træningsrutinen i Danmarks Rocenter. ”Det har været meget anderledes end når jeg har været i udlandet fordi når jeg har været i udlandet, så har man fokuseret meget på at ro på vandet”, siger Ida Gørtz Jacobsen og fortsætter:

”I Danmark startede jeg ud med, at skulle cykle rigtig meget i efteråret og hen over vinteren. Og så fandt vi ud af, at det virkede ikke rigtigt. Jeg fik ikke det samme ud af det som de andre. Så jeg begyndte jeg at lave noget af det, som jeg havde lavet andre år. Nemlig at skifte cyklen ud med ergometre, blive fortrolig med det og ligge og arbejde med nogle ting fysisk, teknisk og mentalt”, siger Ida, der understreger, at hun synes de mange timer i ergometret har været med til at gøre hende til en bedre roer.

Godt rustet til foråret
”Personligt har jeg skullet finde ud af, hvad der gjorde, at jeg kunne ro godt og stå godt forberedt til foråret. Det gik ikke så hurtigt, som jeg gerne ville i starten af vinteren, men jeg har fået vendt udviklingen ved at lave nogle mere personlige programmer. Det, at jeg har ergometer på programmet hver dag nu, gør mig til en bedre roer teknisk fornemmer jeg. At jeg kan arbejde videre med de ting, jeg har gjort dagen før. Jeg vænner mig til at sidde på en bestemt måde og trykke på en bestemt måde”, siger Ida Gørtz Jacobsen.

Ida ser nu frem til et forår, der kommer til at rumme rigtig mange timer i træningslejren, og den humørfyldte Bagsværd-roer, der fylder 25 år den 1.marts føler at pigerne i damefireren står virkelig godt rustet til for-sommerens forberedelser. ”Jeg synes vi står godt. Vi har udviklet os hen over vinteren. Jeg har glædet mig meget til at komme på vandet og komme ned i varmen. Jeg boede fire år i Los Angeles, så jeg havde vænnet mig til at det var 24-25 grader hver dag, og det savner jeg helt vildt. Det har været svært at vænne sig til, at man bliver så kold ude på vandet også selv om vi presser os selv, så jeg er glad for at vi er kommet forbi vinteren”, slutter Ida Gørtz Jacobsen.