wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
To danske singlescullerroere har kvalificeret sig til A-finalen ved World Cup i Kroatien

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | billeder: Balint Czucz

Det er ikke sket før, i dansk ronings historie, at to singlescullerroere i den åbne herreklasse skal møde hinanden i en A-finale ved en World Cup.

Indtil nu.

For lørdag formiddag skete det nemlig da Bastian Secher, i dagens første semifinale, sikrede sig en tredjeplads og dermed en adgangsbillet til A-finalen søndag.

Og Sverri Nielsen kort tid efter roede sin semifinale, som han vandt i komfortabel stil, og dermed også er videre til søndagens A-finale.

Derfor er der også lagt op til et brag af en A-finale søndag ved World Cuppen i Zagreb, det bliver nemlig første gang ved mesterskaberne, at de to danske roere er i aktion samtidig. Men det er også første gang, at dansk roning har to stærke singlescullerroere i den åbne herreklasse, som begge kan gøre sig gældende i toppen, for med 26 hold til start i bådklassen, har vejen til A-finalen ikke været kort.

For de to roere er der meget på spil, udover placeringerne ved World Cuppen kæmper de også om, hvem der skal repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne d. 15.-28. maj.

For Sportschef i Dansk Forening for Rosport Thor Juul Kristensen er de to roeres præstationer både noget der indgyder respekt og ydmyghed:

”Det er stort, at vi nu står med to singlescullerroere i den samme A-finale ved en World Cup. Jeg er også ydmyg over vi råder over to så gode roere, og håber der efter deres indbyrdes dyst vil åbne sig en OL-kvalifikationsvej for dem begge. Jeg har stor respekt for den forberedelse Sverri og Bastian har gjort gennem vinteren, på træningslejrene og i ergometerlokalet. De har virkelig gået til den.”

Tre danske hold, to A-finaler

Søndagens program for det danske landshold byder derfor på en A-finale i herrernes åbne singlesculler (M1x) for Sverri Nielsen og Bastian Secher. Men derudover har vi også dansk deltagelse i A-finalen for herrernes toer uden styrmand, som Joachim Sutton og Frederic Vystavel roede sig i ved fredagens indledende løb.

Sverri Nielsen, Frederic Vystavel og Joachim Sutton har alle tre holdt pause efter OL i Tokyo, så denne World Cup er første gang siden da, at de igen er på plads på de internationale robaner.

Du kan følge de to A-finaler på livestream i morgen.

M2- ror A-finale kl. 10.47
M1x ror A-finale kl. 13.11