wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Letvægtsfireren stiller ved EM i Brandenburg for første gang op i M4-, og stiger dermed en vægtklasse

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Det forestående EM i Roning, der begynder fredag den 6.maj i tyske Brandenburg og fortsætter frem til og med søndag den 8.maj, kommer til at markere en milepæl i dansk ronings historie.

Årsagen er at Guldfireren – også kendt som letvægtsfireren – med Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard og Kasper Winther Jøgensen for første gang nogen sinde stiller op i den tunge klasse (M4-). Årsagen er, at man ikke ønsker, at sætte unødvendigt pres på Morten Jørgensen for at skulle komme ned i vægt. Morten Jørgensen var ukampdygtig hele sidste sæson på grund af overtræning og med under 100 dage til OL ønsker man ikke at tage nogen nogen risici med et mandskab, som har været igennem en række benhårde træningslejre, der har trukket store fysiske veksler på roerne.

”Det bliver en meget speciel fornemmelse pludselig, at skulle op i den tunge klasse. Det har vi aldrig prøvet før. Men vi glæder os utrolig meget til at prøve os selv af i ukendt terræn. Vi har ligget i træningslejr lige siden begyndelsen af året, så nu glæder vi os virkelig til at komme i konkurrence”, siger Jacob Barsøe.

Danmark stiller i Brandenburg op med otte både, hvoraf to af dem er kvalificerede til OL udover Guldfireren. Det er kvindernes toer uden styrmand med Anne Dsane Andersen og Hedvig Lærke Berg Rasmussen samt kvindernes letvægtsdoublesculler med Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk. Mads Rasmussen/Rasmus Quist, Fie Udby Erichsen og Nina Hollensen/Lisbet Falch Jakobsen, der mellem 22-24 maj skal forsøge, at sikre OL-billeten i Luzern, er ikke med i Brandenburg.

”EM bliver første pejlepunkt for de både, der har kvalificeret sig OL i forhold til, hvordan de står form-mæssigt over for deres konkurrenter med henblik på Rio. Der er ikke to lande, der forbereder sig ens på OL, men EM bliver stadigvæk en god målestok for, hvor holdene står efter efter at have været i tre lange træningslejre. Samtidig giver EM muligheden for nogle af vores unge talenter til endnu engang, at snuse til den internationale atmosfære og måle sig mod nogle af de allerbedste”, fastslår Sportschef Lars Christensen.