wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Så kom roningen tilbage i fokus til OL i Rio efter en første dag med overraskende vind- og vejrskift

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Efter en søndag, hvor kastevindene på Rio´s lagune Rodrigo de Freitas havde stjålet alle overskrifterne, så var det heldigvis atter selv roningen, der kom i fokus mandag, hvor Danmark havde ikke færre end fire både i aktion.

W2x:
For Nina Hollensen/Lisbet Falch Jakobsen blev det en dag til glemmebogen, da de ikke formåede at ramme den samroning, rytme og fart, der før har bragt den forholdsvis nyskabte duo store resultater tidligere på sæsonen. Parret endte på fjerdepladsen og sidst i deres opsamlingsheat og dermed sluttede OL-eventyret i denne gang for den meget sympatiske duo::

Bagefter sagde parret til TV2. “Vi rammer ikke vores topniveau i dag. Det var en forfærdelig måde, at ryge ud af OL på som den allersidste. Der er en følelse af dyb skuffelse og dyb ærgrelse. Man er bare ked af det, for vi ved, vi kan gøre det bedre. Der er ikke plads til ikke at ramme topniveauet på konkurrencedagen.”

LW2x:
Smilene kom imidlertid hurtigt tilbage i den danske lejr, da Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk afslørede fremragende form, da de i et stærkt besat indledende heat besatte andenpladsen efter Kina og dermed bestilte billetten til semifinalen. Bagefter var der naturligvis stor glæde hos Juliane og Anne: ”Vi vidste, vi havde fået det svære indledende heat med fem hold, der kunne give os kamp til stregen. Det er selvfølgelig en lettelse at være videre. Vi sad godt, og kineserne stak ikke fuldstændig af, og vi havde stadig fornemmelse af dem, sagde Juliane i følge jp.dk. Nu venter en semifinale på onsdag, der ifølge den danske duo bliver lige så hård, som en finale. ”Vi ved, det bliver benhårdt, og vi har vidst hele tiden, at det bliver tæt. Der er otte hold, der alle er medaljekandidater, sagde Juliane Elander.

OL

LM2x:
Hvor står de olympiske mestre, Mads Rasmussen og Rasmus Quist formmæssigt ? Det har været et af de store spørgsmål i den danske OL-lejr og en del af svarene fik vi mandag, da Mads og Rasmus endelig fik taget hul på deres forsvar af OL-guldet. Parret viste opløftende momenter, men formåede desværre ikke at kile sig ind blandt de to både (italienerne og irerne), der kvalificerede sig direkte til semifinalen. ”Vi manglede lidt swing og lidt jazz og lidt rytme. Vi sad og kæmpede lidt hver for sig og fik det ikke rigtig til at fungere. Vi kom lidt ned i et hul og fik ikke trukket os op. Det skal vi være bedre til, men det var vi ikke i dag”, sagde Rasmus Quist i følge jp.dk.

– Vi havde håbet på en hviledag i morgen, og nu skal vi ud at ro i stedet. Men vi må fokusere på, at vi får et ekstra løb sammen, og forhåbentlig kan vi bruge det til at ro os videre til semifinalen, siger Mads Rasmussen.

OL

W2-:
Anne Dsane Andersen og Hedvig Lærke Berg Rasmussen rundede dagen af med en fabelagtig præstation, der næsten ikke kan undgå at højne forventningerne til parret, som i Rio har fået deres OL-debut. Parret virkede utroligt afstemte og rolige i deres roning, og overraskede alt og alle ved næsten at ro lige op med Englands olympiske mestre, Helen Glover og Heather Stanning. Parret snuppede andenpladsen stensikkert og er hermed klar til semifinalen. Bagefter sagde parret til TV2: “Vi var så fuldt fokuserede på os selv og de ting, vi havde aftalt vi skulle gøre, at vi slet ikke lagde mærke til, hvor tæt vi egentlig var på sejren i heatet.”
OL