wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Endnu en løbsdag ved U23 VM er overstået, hvor der har været i alt seks danske løb på programmet

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Den danske U-landsholdslejr, Kasper Haagensen

På tredjedagen for U23 VM i Račice har fem danske både været i aktion, hvoraf en enkelt, BW1x, har været på vandet to gange.

Fredag har der været lidt mere vind på banen i Tjekkiet, end de forgangne to dage, men heldigvis ikke mere end løbene sagtens kunne afvikles. På tapetet for de danske roere var der både opsamlings-, kvartfinale-, og A/B-semifinaleløb.

Efter tre dage med løb, så tegner det ifølge landstræner for talentudvikling Nils Henrik Stene til at blive et godt U23 VM for de danske hold, der også tegner godt for fremtiden:

”Alle overrasker mig positivt hernede. Herrerne klarer det godt, og det er glædeligt. For vi har en rigtig god damegruppe på senioreliteplan, og jeg tror en stor del fortsætter efter OL. Herregruppen er mindre, så at herrerne gør det godt hernede, vidner om, at vi har noget godt at bygge videre på. Det er netop det vi gerne vil med U23, og bruge det til at roerne skal blive klar til at ro på senioreliteplan.”

Der er heller ingen tvivl om, at det har været vigtigt for motivationen og udviklingen hos roerne, at der igen er kommet gang i den internationale kaproning, selvom det kræver enormt mange corona restriktioner. Mesterskaberne i Tjekkiet er heller ingen undtagelse, men heldigvis er deltagelsen ved U23 VM i år høj, uanset der mangler et par enkelte af de store ro-nationer, fortæller Nils Henrik Stene:

”Der er rigtig godt fremmøde i de forskellige bådklasser ved det her U23 VM, selvom der er tre store nationer, Kina, New Zealand og Australien, der ikke er her. Det er et U23 VM der minder om et U23 VM, og det er rigtig rart at vi får noget kaproning tilbage. For det er vigtigt for motivationen hos roerne, derfor er jeg glad for at U23 EM i efteråret, også ser ud til at blive til noget.”

Lørdag venter der intet mindre end otte danske løb, der er fordelt på C-, B-, og A/B- semifinaler. Tidsplanen for de danske løb lørdag, kan du finde i bunden her.

Fordi der var 13 både til start i damedobbeltfireren, bliver der kun roet A- og B-finaler. Derfor skal BW4x med Bagsværd-damerne Astrid Højgaard og Marie Ramm samt Ingrid Bo Andersen (Roskilde) og Karen Mortensen (Holstebro) ikke mere på vandet ved mesterskaberne, da de sluttede sidst i deres opsamlingsløb torsdag.

Derfor har landstræneren også lidt ekstra fokus på lige præcis de fire:

”Damerne i dobbeltfireren fortjener lidt ekstra omsorg øjeblikket, for det er ikke sjovt at være dem lige nu. Når man er 13 til start, så ved man fra begyndelsen at der er én båd der skal sorteres fra, og det er ikke sjovt.”

Husk at du også kan følge med på livestream, som kan findes via worldrowing.com eller her hvor du også kan få resultatoverblik, se flere billeder og meget andet.

Lørdagens danske tidsplan:

BLW1x med Kristine Søndergaard Hansen (KVIK) ror C-finale kl. 10.05

BW1x med Sofie Halling Vikkelsøe (Odense) ror C-finale kl. 10.35

BLM1x med Rasmus Aagreen Lind (Sorø) ror A/B-semifinale kl. 11.11

BM2x med Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde) og Magnus Erik Timm (DSR) ror A/B-semifinale kl. 11.39

BM1x med Bastian Secher (Roskilde) ror A/B-semifinale kl. 12.35

BW2-med Mette Køchs Nielsen og Cecilie Brünnich Sørensen (DSR) ror B-finale kl. 14.35

BM2- med Holstebro-herrerne Casper Lindballe Pedersen og Tobias Bork Kristensen ror B-finale kl. 14.40

BLM4x med Rasmus Søndergaard Konnerup (Hadsund), Johan Poulsen, Magnus Quaade Oddershede (begge Bagsværd) og Marcus Villiam Lyngesen (Holstebro) ror B-finale kl. 14.45