wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Følg landsholdet ved VM i Beograd, Serbien

Fra søndag d. 3. september til søndag d. 10. september er der Senior VM i Beograd, Serbien.

Det danske landshold består i år af syv mandskaber og i alt 16 roere. Vi stiller til start i seks olympiske bådklasser, hvor der er OL-pladser på højkant. Bliv klogere på dét, her.
Du kan følge roerne her og hos World Rowing. Alle de dage der er livestream, vil livestreamen kunne findes her på siden. Fredag, lørdag og søndag sendes der finaler på DR, med kommentator Tobias Boldt og ekspertkommentator Tobias Kempf.


Livestream:

Opdatering søndag kl. 14.40:

I M1x A-finalen ror Sverri Nielsen (DSR) sig ind på femtepladsen, den placering bliver hans punktum for dette års VM.

Opdatering lørdag kl. 12.15:

Dagens sidste finale med dansk deltagelse, er M4- B-finalen hvor Bastian Secher (Roskilde), Christian Søndergaard, Kaare Mortensen & Magnus Valbirk (alle Holstebro) ender på sjettepladsen. De slutter som overall nr. 12 ved mesterskaberne.

Som med W4- er det kun nr. 1, der kvalificerer båden til OL.

Opdatering lørdag kl. 12.00:

I W4- B-finalen, bliver Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) nr. 2. Så deres overall VM-placering bliver en 8. plads. Desværre er det heller ikke nok til at kvalificere båden til OL, da det kun er vinderlandet der får en OL-kval-plads i B-finalen for W4-.

Opdatering lørdag kl. 11.40:

I M2- B-finalen ender Frederic Vystavel (KR) og Joachim Sutton (Roskilde) på sjettepladsen. Det giver dem en overall placering ved VM som nr. 12. Desværre er det lige præcis ikke nok, til at kvalificere båden til OL.

Opdatering lørdag kl. 10.30:

I LW2x C-finalen ror Marie Mørch og Mathilde Persson (begge Bagsværd), en tredjeplads hjem. De to ligger sidst ved 1000m, men får rykket forbi Spanien, Tunesien og Tyskland i løbets 2. halvdel. En tredjeplads giver de to, en overall placering ved mesterskaberne som nr. 15.

Opdatering lørdag kl. 10.15:

I W2- har vi Fie Udby (KVIK) og Karen Mortensen (Holstebro) gennem C-finalen. De to ror en fjerdeplads hjem i deres 2. løb sammen og sætter punktum for VM med en overall 16. plads.

Selvom VM slet ikke blev, som vi havde regnet med i W2-, så har mesterskaberne givet Karen Mortensen en kæmpe portion erfaring fra Fie Udby.

Opdatering fredag kl. 14.18:

I LM1x har vi nu fået Rasmus Lind (Sorø) gennem C-finalen. Rasmus ror et kontrolleret løb, og sætter punktum for sin deltagelse i VM med en sejr. Dermed bliver han overordnet ved mesterskaberne nr. 13.

Vandet var svært, så det påvirker også Rasmus’ løb. Men han er glad for, at han kunne vinde C-finalen:

“Det var fint nok, men det var et lidt dårligt løb. Det er også svært at få et godt løb i sådan noget vand tror jeg. Jeg ville jo hellere have været i en B-finale eller en A-finale. Det havde været sjovere, men når jeg ikke kunne det, så er det fedt at vise, at jeg kan vinde C-finalen.”

En af formålene med Rasmus’ deltagelse i VM, var at han skulle samle erfaring, og det føler han også selv, han er lykkes med:

“De første par løb jeg  havde hernede, der fik jeg ikke gået med, der hvor jeg gerne ville med – og jeg lod dem lidt for let gå væk. Jeg har lært at få struktureret mit løb bedre og vide hvor meget jeg kan lave nedover banen og hvornår jeg skal gøre de forskellige ting. Jeg synes jeg har fået en bedre plan for, hvordan jeg skal ro mine løb.”

fra World Rowing

Opdatering torsdag kl. 16.50:

I W2- bliver Karen Mortensen (Holstebro) og Fie Udby (KVIK) nr. 3 i C/D-semifinalen. Det betyder at også de er videre i C-finalen.

Opdatering torsdag kl. 16.30:

Marie Mørch og Mathilde Persson (begge Bagsværd) ror en andenplads hjem i LW2x C/D-finalen. Det sender dem videre til C-finalen, som bliver der hvor de to skal sætte deres punktum for VM.

Opdatering torsdag kl. 15.47:

I LM1x C/D-semifinalen ror Rasmus Lind (Sorø) en sikker sejr hjem. Det betyder at han skal sætte punktum for sin deltagelse i senior VM i morgen, i C-finalen.

Opdatering torsdag kl. 12.15:

Formiddagen ved VM er gået alle andre end vores veje. Og noget af det, der har spillet særligt ind, er vejret. Det er nemlig rigtig dårligt, der er meget blæst på banen og det skaber banefordele der er tydelige at se med det blotte øje.

I den danske lejr er frustrationen stor, og særligt også hos sportschef Thor Juul Kristensen:

“Jeg er dybt frustreret over, at World Rowing ikke tør tage beslutningen om at flytte løbene, når vejret helt tydeligt skaber unfair banefordele. Det er eliteidrætsudøvere, der får frataget deres chancer, fordi World Rowing tilgodeser tv og placerer de største favoritter på de bedste baner. I bådklasser hvor det normalt er marginaler der afgør det, så er det helt forrykt at det får lov at køre. Vi kan jo se på resultaterne og tiderne, at forholdene for banerne 4, 5 og 6 er meget ringere end på bane 1, 2 og 3.”

Opdatering torsdag kl. 12.10:

Historien om de unfair baneforhold gentager sig i M4- A/B-semifinalen, hvor Bastian Secher (Roskilde), Christian Søndergaard, Kaare Mortensen & Magnus Valbirk (alle Holstebro) også er ramt af svære baneforhold. De ender på sjettepladsen og er dermed også videre til B-finalen.

Opdatering torsdag kl. 12.00:

I W4- A/B-semifinalen kæmper Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) med forholdene på banen, der er svære og ikke fair. De ender på fjerdepladsen, hvilket sender dem i B-finalen.

Opdatering torsdag kl. 10.20:

I M2- A/B-semifinalen ender Joachim Sutton (Roskilde) og Frederic Vystavel (KR) på sjettepladsen. Dermed skal de sætte punktum for deres VM i B-finalen på lørdag. De to har også haft kort tid til at restituere, ovenpå løbet i går eftermiddags.

“Jeg var helt ristet i dag, men med to dages recovery til B-finalen, så skal vi nok være der igen.”

Siger Joachim Sutton efter løbet.

Drømmen om en OL-kvalifikationsplads i M2- lever fortsat, da det er top 11 nationer, som ‘kvaller’ og Joachim og Fred er med en plads i B-finalen sikret en placering i top 12.

Opdatering onsdag kl. 15.15:

I M2- fik Frederic Vystavel og Joachim Sutton en lidt mærkelig start på deres kvartfinale, da der kom skade på deres båd, kort tid inden de skulle på vandet fortæller Joachim Sutton:

”Fint løb, lidt mærkelig opstart. Vores båd var ikke spændt fast inde på land, oppe på det stativ den ligger på, så den faldt ned på grund af vindstød og så knækkede der nogle ting på båden. Så vi skulle lige have fixet en rig, der var knækket og nogle huller i båden, derfor blev løbet udskudt en halv time.”

Og selvom de ikke nåede at få indstillet båden ordentligt, så er de alligevel tilfredse med det løb de roede siger Joachim:

”Det var fint nok, riggen knirkede lidt – eller også var det fodstykket, men der skal meget til at stresse os, det tog vi stille og roligt. Vi fik en god start og ved 1000 var det rimelig kontrolleret – og så er vi ligesom i gang.”

Design af Bianca Toftebjerg

Opdatering onsdag kl. 14.47:

I M2- fik Joachim Sutton (Roskilde) og Frederic Vystavel (KR) en lidt hektisk start på deres kvartfinale, da deres båd blæste af stativet kort før de skulle på vandet. Men teamet omkring de to, fik skiftet riggen, lappet hullet og gjort båden roklar. De to går på vandet og tjekker ind i semifinalen i morgen med en 2. plads i kvartfinalen. Dermed lever OL-kval-drømmen fortsat for de to.

Opdatering onsdag kl. 13.00:

I LM1x kvartfinalen kæmper Rasmus Lind (Sorø) særligt på de sidste 500m for at gå forbi Spanien. Desværre mangler han 2 hundrededele over målstregen og er dermed henvist til fjerdeplads og C/D-semifinalen.

I samtlige af de andre tre kvartfinaler, var den tid som Rasmus ror på, nok til at have sendt ham videre.

Opdatering onsdag kl. 12.20:

I M1x kvartfinalen tager Sverri Nielsen(DSR) sig endnu en sejr. Så han er sikkert videre til A/B-semifinalen på fredag.

Opdatering tirsdag kl. 20.00:

Hvis du har interesse i at læse lidt mere om efterreaktionerne på W2- opsamlingsløbet i formiddags, så kan du gøre det ved at klikke her.

Klik dig igennem indtryk fra tredjedagen ved årets VM i Beograd.

Opdatering tirsdag kl. 12:30:

I dagens sidste opsamlingsløb leverer M4- med Bastian Secher (Roskilde), Christian Søndergaard, Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (alle Holstebro) spænding til sidste åretag. De får vendt en sidsteplads til en 3. plads og rykker dermed videre i A/B-semifinalen. Dermed lever muligheden om en OL-kvalificering af bådtypen også fortsat.

Opdatering tirsdag kl. 12.05:

I LW2x-opsamlingsløbet ror Mathilde Persson og Marie Mørch (begge Bagsværd) sig ind på fjerdepladsen. Det betyder at de to går videre til C/D-semifinalen og det betyder desværre at også for dem, er muligheden for at lave en OL-kvalifikation ikke længere eksisterende.

Opdatering tirsdag kl. 11.35:

I W2- opsamlingsløbet ror Fie Udby (KVIK) og Lærke Berg Rasmussen (DSR) sig ind på tredjepladsen, i et løb, hvor de lå tæt med den førende båd fra Grækenland, og Spanien på 2. pladsen gennem særligt, den sidste halvdel af løbet.
En tredjeplads sender dem videre i C/D-semifinalen, hvilket desværre betyder at målet om en OL-kvalifikation ikke længere er muligt at opnå.

De to har haft en svær VM-optakt, hvor Lærke har været ramt af kyssesyge og særligt af den træthed, der følger med sygdommen. I deres opsamlingsløb møder de et hurtigt felt, for de ror en tid, der i samtlige af de andre tre opsamlingsløb, havde sendt dem videre.

Opdatering tirsdag kl. 10.00:

Når Fie Udby (KVIK) og Lærke Berg Rasmussen (DSR) skal ro opsamling kl. 11.26, så skulle de have mødt Kroatien. Men den kroatiske W2- er trukket fra løbet. Derfor er der nu kun fire både til start.

Klik dig igennem lidt forskellige billede-indtryk fra mandagen ved VM 2023 i Beograd.

Opdatering mandag kl. 11.30:

I M4- var dagens indledende løb det første reelle løb sammen i båden for Bastian Secher (Roskilde), Christian Søndergaard, Kaare Mortensen & Magnus Valbirk (alle Holstebro). De fire slutter på femtepladsen og skal dermed i opsamling i morgen.

Opdatering mandag kl. 11.10:

I et løb hvor Holland blev nr. 1 og USA nr. 2 kunne Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) i W4- holde både Canada og Spanien bag sig hele vejen fra start til mål. De fire ror sig ind på 3. pladsen og tager dermed den sidste billet direkte videre i A/B-semifinalen på torsdag.

Opdatering mandag kl. 10.30:

LW2x med Mathilde Persson og Marie Mørch (begge Bagsværd) ror sig ind på femtepladsen i deres indledende løb. Da kun 1-2 gik videre, så skal de to også omkring opsamlingen i morgen.

Opdatering mandag kl. 10.05:

I W2- vidste Lærke Berg Rasmussen (DSR) og Fie Udby (KVIK) godt at det var et hidsigt felt de skulle møde, og med kun vinderen direkte videre, så var nåleøjet småt. De to ror sig ind på fjerdepladsen i det indledende, så der er opsamling på programmet i morgen

Opdatering søndag kl. 17.45:

Løbsmæssigt har søndagen snart været overstået i et par timer. Alt i alt har vi fået en god start på årets VM. I morgen venter de resterende fire indledende løb, hvor vi har 12 roere i aktion. Tidsplanen ligger til dig øverst på siden her.

Opdatering søndag kl. 13.20:

I M2- ror Joachim Sutton (Roskilde) & Frederic Vystavel (KR) en sikker 2. plads hjem i deres indledende løb (og deres første løb sammen siden Joachim kom hjem fra hans tur over Stillehavet). Det betyder at de to er direkte videre til kvartfinalen på onsdag.

Opdatering søndag kl. 11.30:

I LM1x stryger Rasmus Lind (Sorø) også gennem indledende, tager en tredjeplads og er videre til kvartfinalen på onsdag.

Opdatering søndag kl. 10.30:

M1x Sverri Nielsen (DSR) tog hul på årets danske VM, det gjorde han i fuldt kontrolleret stil i det indledende løb, hvor han satte sig på førstepladsen i løbet og dermed er direkte videre til kvartfinalen på onsdag.

Opdatering søndag kl. 10.00:

Lærke Berg Rasmussen (DSR) fik på træningslejren op mod VM, konstateret kyssesyge. Hun har været ramt af træthed og har ikke kunnet passe den planlagte træning de sidste tre uger.

Der har løbende været dialog med både læge og fysioterapeuter, for at skabe et forsvarligt forløb, i et hensigtsmæssigt tempo, for at få Lærke tilbage i båden.

Lærke Berg Rasmussen (DSR) har de seneste dage fået det bedre, og som planen er nu, så er Lærke klar sammen med Fie på W2- til indledende løb i morgen kl. 10.28.

Her møder de to et stærkt felt, og planen er at afsøge om hun er så langt i bedringsforløbet, at det er realistisk og forsvarligt for hende at ro resten af VM.

Opdatering lørdag kl. 16.30:

Der har nu været lodtrækning, derfor ved vi nu hvilke tidspunkter vi skal have danske både i aktion, i morgen.

M1x, Sverri Nielsen (DSR) ror indledende kl. 10.12
Møder:
SWE | FIN | PAR | MEX | ESA
Progression:
1-2 Kvartfinale, 3 -…  Opsamling

LM1x, Rasmus Lind (Sorø) ror indledende kl. 11.15
Møder:
RSA | FRA | TUN | JPN | MEX
Progression:
1-4 Kvartfinale, 5 -… Opsamling

M2-, Joachim Sutton (Roskilde) & Frederic Vystavel (KR) ror indledende kl. 13.08
Møder:
CAN | GBR | ITA | SLO
Progression:
1-4 Kvartfinale, 5 -… Opsamling

Tidsplan mandag:

W2-, Fie Udby (KVIK) & Lærke Berg Rasmussen (DSR) el. Karen Mortensen (Holstebro) ror indledende kl. 10.28
Møder: CAN | IRL | GBR | NED
Progression:
1 → A/B-semifinale, , 2-… → Opsamling

LW2x, Marie Mørch og Mathilde Persson (begge Bagsværd) ror indledende kl. 11.03
Møder: USA | AUS | GER | CHN
Progression:
1-2 → A/B-semifinale, 3-… → Opsamling

W4-, Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) ror indledende kl. 12.14
Møder:
ESP | CAN | NED | USA
Progression:
1-3 → A/B-semifinale, 4-… → Opsamling

M4-, Bastian Secher (Roskilde), Christian Søndergaard, Kaare Mortensen & Magnus Valbirk (alle Holstebro) ror indledende kl. 12.42
Møder:
GBR | ROU | ITA | FRA
Progression:
1-2 → A/B-semifinale, 3-… → Opsamling

Opdatering lørdag kl. 12.00:

I morgen starter årets VM for alvor. Det danske landshold har været på plads i Beograd, Serbien, siden onsdag, og er faldet godt til.
Som det fremgår på holdkortet øverst på siden her, så er Karen Mortensen (Holstebro) stødt til landsholdet, da der er sygdom på W2-. Det kan du læse lidt mere om her