wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I Beograd ved VM 2023, har den danske W2- haft en svær dag.

Drømmen om at komme hjem fra VM, med en OL-kvalifikationsplads i W2- blev i dag slukket, på et ærgerligt grundlag, i opsamlingen.

Hele det danske landshold og alle omkring roerne, sidder tilbage med en ærgerlig følelse over udfaldet af samtlige opsamlingsløb i W2-. For Fie Udby (KVIK) og Lærke Berg Rasmussen (DSR) ror den fjerde hurtigste tid, på tværs af alle opsamlinger. Desværre bliver de to af tiderne, der er hurtigere end deres, roet i deres opsamlingsløb og med kun 1 & 2 videre til A/B-semifinalerne, så er Fie og Lærke dermed i C/D-semifinalen.

Præstationen de to leverer i dag, er med damernes forudsætninger taget i betragtning, en kraftpræstation. Grundet Lærkes sygdom, har de to stort set ikke roet de sidste to uger. Og netop de sidste to uger af en VM-træningslejr, er ofte der, hvor man bliver mere sikker i sin roning i høj fart, hvilket betyder at udover fysikken, mangler også deres mest dynamiske roning i dag. Alligevel leverer de op til et niveau, som vi kun kunne drømme om efter at Lærke Berg Rasmussen (DSR) på træningslejren op mod VM, fik konstateret kyssesyge.

Derfor var det også to knuste roere, der kom ind fra deres opsamlingsløb, for når præstationen, med alle udfordringerne som Fie og Lærke har haft op mod VM, er så god, og god nok til at levere 4. hurtigste tid på tværs af fire opsamlingsløb, så er skuffelsen og ærgrelsen enorm, over at det alligevel ikke lykkes.

Karen Mortensen (Holstebro) bliver skiftet ind

Siden fredag har Karen Mortensen (Holstebro) været en del af landsholdet, i tilfælde af at der ville blive brug for hende. Nu bliver hun skiftet ind på W2- og skal ro de to resterende løb sammen med Fie Udby (KVIK). Lærke Berg Rasmussen (DSR) bliver sendt hjem, så hun kan fokusere på at blive helt rask igen.

Selvom Karen Mortensen (Holstebro), som resten af landsholdet, er ærgerlig over udfaldet af dagens opsamlingsløb, så er hun stadig glad for, at hun får lov at få muligheden for noget erfaring ved et Senior VM:

”Jeg er glad for at have fået muligheden for at træde til. Og det at få lov til at prøve, at ro med Fie og få muligheden for at få noget erfaring fra hende er fedt.

For alle tre roere, er det den bedste løsning i en svær situation. For det giver Karen Mortensen (Holstebro) god løbserfaring ved Senior VM, sammen med Fie Udby (KVIK) der kan lære fra sig, men samtidig også kan afrunde VM ordentligt. Og samtidig passes der bedst muligt på Lærke, så hun hurtigst muligt kan komme helt tilbage igen.