wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Alle danske både er videre til finaler og semifinaler efter en nervepirrende åbning på OL-kvalifikationen.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

W2-:
Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen fik fredag en lidt nervepirrende optakt til OL-kvalifikationen, da de grundet en skrivebordsfejl fra World Rowing ikke figurerede i lodtrækningen. Fejlen blev dog rettet og lørdag var der ikke megen slinger i valsen, da det nye danske superpar viste fin form ved at sætte konkurrenterne fuldstændig til vægs i indledende heat, hvor de sluttede ikke mindre end 15 sekunder foran nr. 2, Tjekkiet, og dermed sikrede en stensikker adgang til finalen.

”Det var en dejlig start og det var skønt at komme godt i gang. Alt i alt var det fint for et indledende løb, men vi kan gøre det endnu bedre. Vi havde to faser i løbet, hvor det virkelig spillede ved 800 og 1200 meter, og så var der andre faser, der var mindre gode. Men alt i alt en skøn start”, sagde de to piger efter løbet.

M2-:
Lige som Fie og Lærke tog Joachim Sutton og Frederic Vystavel heller ingen gidsler i deres indledende løb, hvor de førte fra start til slut. Tre både ville gå videre til semifinalen, og der var aldrig nogen tvivl om, at danskerne ville blive en del af den trio. Ved 1000 meter mærket havde de opbygget et forspring på 2,84 sek. til USA og 6,05 sek. til Chile og selvom amerikanerne kom tættere på i slutfasen, så var der aldrig nogen tvivl om den danske sejr.
Bagefter var de to drenge også rigtig godt tilfreds med dagens indsats: ”God start på weekenden med hurtigste tid i indledende. Ned over banen får vi ramt nogle af de ting, vi har arbejdet på, og haft succes med i løbet af træningslejren, men vi har også perioder, hvor vi skal være skarpere. Vi ser frem til i morgen og er fokuseret på at bygge videre på i dag”, sagde Joachim Sutton således efter en vellykket start på OL-kvalifikationen.

LW2x:
Marie Mørch har kæmpet lidt med sygdom (ikke Covid-19) op til OL-kvalifikationen, men i dagens indledende løb var der ikke nogen tegn på, at danskerne var handicappede af den grund. Der var på forhånd lidt nervøsitet i den danske båd rettet mod Grækenland, der netop slog danskerne ved EM i Varese. Men den nervøsitet var slet ikke nødvendig for det var netop Grækenland, der blev sorteper i ræset om de tre adgangsbilletter til semifinalen, mens danskerne viste stor styrke ved at klemme sig ind i mellem Schweiz og Sydafrika på andenpladsen.

Bagefter var der også stor glæde og lettelse hos Marie og Mathilde over at have overstået indledende løb på meget flot vis. “Vi havde et godt løb og er tilfredse. Vi havde forventet at skulle kæmpe hårdt for at komme i semifinalen. Grækerne slog os til EM, så vi blev lidt overraskede over at komme ind som nr 2. Vi synes, vi har fået en rigtig god start på regatten, hvor vi stoler rigtig meget på hinanden og på processen”, sagde Mathilde Persson efter dagens løb.

LM2x:
Emil Espensen og Oscar Petersen holdt liv i forhåbningerne om en OL-plads, men der måtte et opsamlingsløb til før de kunne booke adgangsbilletten til semifinalen. I dagens indledende løb lå danskerne længe i en benhård tvekamp med Australien og Frankrig i kampen om en af de to pladser, der ville give en direkte adgangsbillet til semifinalen. Men på de sidste 250 meter måtte Emil og Oscar strække våben og var derfor tvunget ud i et opsamlingsløb i silende regn sen eftermiddag i Luzern. Her lagde Emil og Oscar sig komfortabelt i spidsen fra starten, hvorfra de kunne kontrollere løbet og samtidig spare kræfter, som kan blive meget afgørende, specielt på baggrund af, at semifinalerne og finalerne nu roes på samme dag, søndag efter at World Rowing ændrede programmet i lyset af den meget dårlige vejrudsigt for mandag.