wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
FISA (Det Internationale Roforbund) har aflyst OL-kvalifikationsregattaen (17-19 maj) og den tredje World Cup afdeling (22-24 maj), der skulle afholdes i Luzern grundet smittefaren for Corona-virussen.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

FISA vil på tirsdag (17.marts) melde ud, hvordan kvalifikationspladserne til OL nu vil blive fordelt. Danmark kvalificerede ved VM sidste år to både (Herrernes singlesculler og Damefireren uden styrmand) til OL, men det var planlagt at flere danske både skulle forsøge at kvalificere sig til OL ved kvalifikationsregattaen i Luzern.

Sportschef Finn Trærup-Hansen har forståelse for beslutningen grundet risikoen for Corona-virussen, men er ked af situationen på de danske landsholdsroeres vegne: “Det er meget ærgerligt for en gruppe unge mennesker, der har lagt liv og sjæl i at forberede sig, haft mange hårde træningstimer og sat studier og arbejde i bero. Så jeg føler rigtig meget med vores roere, som står i en svær situation. Vi må hænge i ind til tirsdag, og så må vi forholde os til situationen, når vi kommer på den anden side af tirsdag.”

De danske roere vender i dag hjem til Danmark efter at man lørdag besluttede at afbryde OL-træningslejren i Portugal og dermed følge den danske regerings generelle opfordring for danskere i udlandet til at vende hjem til Danmark på baggrund af usikkerheden omkring rejse-situationen og at kunne få materiellet med hjem. Den sportslige ledelse i Danmarks Rocenter holder mandag møde om, hvordan man skal forholde sig til den nye situation.