wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Fie Udby Erichsen bliver en af ti danske eliteidrætsudøvere, der tildeles en kærkommen økonomisk håndsrækning i form af et olympisk scholarship

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Fie Udby Erichsen har været en hård tid igennem gennem de seneste måneder, hvor hun kort før afrejsen til træningslejren i USA fik et hold i ryggen, der naturligvis forstyrrede hendes forberedelser op til VM. Trods en flot præstation blev det ikke til den finaleplads, som hun havde håbet på. Men Fie, der vendte hjem til Danmark tirsdag efter at have holdt ferie med familien i Florida oven på VM, kan nu ovenpå skuffelsen glæde sig over, at hun er en af ti danske eliteidrætsudøvere, der tildeles en kærkommen økonomisk håndsrækning i form af et olympisk scholarship.

Dansk Idræts Forbund har fået godkendt IOC-ansøgninger om scholarships til 10 atleter. De kan nu se frem til hver at modtage et rejsestipendiat på USD 5.000, som er øremærket til rejser til OL-kvalificerende konkurrencer, samt et scholarship på USD 500 om måneden, så længe de har mulighed for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020 – dog maksimalt i 36 måneder. Hver af de 10 atleter kan samlet set opnå støtte på USD 23.000, hvilket svarer til cirka 146.000 kroner.

Fie er naturligvis beæret og meget glad for den uventede økonomiske støtte og siger til TV2.dk: “Det er altid super med en økonomisk håndsrækning, og det her scholarship er et skridt på vejen til, at jeg ikke skal ud og finde en ekstra sponsor. Jeg synes generelt, det er et meget fint initiativ. Jeg havde egentlig ikke rigtig hørt om det før Mette (Dyrlund, red..) og Lisbet (Falch Jakobsen, red..) fik tildelt det i sin tid. Det er jo et scholarship, der er til for de lande, der ikke har så mange midler i forhold til OL-ånden. Og jeg synes da, at det er fantastisk, at Danmark også kan få del i det”, siger Fie Udby Erichsen.

”Med få undtagelser, så lever rigtig mange danske eliteatleter på en sten med få økonomiske ressourcer. En check på samlet set omkring 146.000 kroner gør derfor en kæmpe forskel og vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL i Tokyo 2020 for alle 10 atleter. I DIF er vi derfor rigtig glade for, at vi via IOC har fået mulighed for at hjælpe 10 danske atleter tættere på deres mål om OL-kvalifikation,” siger Morten Rodtwitt, der er OL-chef i DIF.

De ti potentielle OL-atleter er udpeget af DIF i samarbejde med Team Danmark på baggrund af opnåede resulter samt fremtidige potentialer i forhold til OL i Tokyo 2020:

  • Anna Emilie Møller, løb
  • Janick Klausen, højdespring
  • Maja Buskbjerg Jager, bueskydning
  • Amalie Dideriksen, banecykling
  • Stine Nielsen, skydning
  • Cathrine Dufour, dressur
  • Fie Udby, roning
  • Lin Ea Cenholt Christensen, sejlads
  • Viktor Bromer, svømning
  • Andreas Schilling Andersen, triatlon