wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Årets Skole OL-finale blev afviklet i Billund, med højt humør og god stemning

Billeder: Frank Cilius, Simon Nygaard Thomsen, Bent Christensen og Marianne Stæhr

For en uge siden kulminerede en lang Skole OL-sæson i Billund, hvor vinderne af årets rokonkurrencer skulle findes. Og det blev til to fede finaledage, hvor der om torsdagen var intet mindre end 16 6. klasser i maskinerne for at dyste om den endelige sejr. Både 1. og 2. pladsen kunne Langhøjskolen, der ligger i Struer, tage med sig hjem, for de tre klasser, som kom hurtigst igennem de 4000m, med skift hvert 20.tag, var:

  1. 6A Langhøjskolen (Struer) i tiden 14:32
  2. 6B Langhøjskolen (Struer) i tiden 14:40
  3. 6C Dybbøl-Skolen (Sønderborg) i tiden 14:52

Foto: Frank Cilius / DIF

Fredag blev det hele så gentaget, men denne gang for ni 7. klasser og fem 8. klasser, som bringer det samlede antal af elever, som har deltaget i årets finale, op på i alt 616.

  1. 7A Hadsund Skole (Hadsund) i tiden 13:29
  2. 7A Ulkebøl Skole (Sønderborg) i tiden 13:51
  3. 7B Gråsten Skole (Sønderborg) i tiden 14:18

For 8. klasserne blev det endelige resultat og de tre hurtigste tider således:

  1. 8I Engstrandskolen (Tast Selv/Hvidovre) i tiden 13:25
  2. 8C Humlehøjskolen (Sønderborg) i tiden 14:15
  3. 8A Sdr Omme (Billund) i tiden 14:57

Hele finalen blev afviklet i Idrætscenteret i Billund hal 1, og var godt centralt placeret i forhold til den olympiske by, som var bygget op i Billund. Reiner Modest/Concept2 Danmark sørgede for et professionelt set-up for finalen og leverede konkurrencemaskinerne. Fra Aarhus kom Niels Iversen med opvarmningsmaskiner, derudover indtog han også rollen som official (banedommer) sammen med Simon Nygaard Thomsen og Nanna Jensen fra Universitetsroning Aalborg.

Morten Thorving fra Næstved Roklub havde rollen som dommer mens Lars Hindkjær fra Sønderborg var speaker. Derudover var der god hjælp og solid backup fra frivillige fra Billund Kommune.


Foto: Bent Christensen

Masser af lokalstævner gennem sæsonen

Der er forskellige måder at kvalificere sig til finalen som skoleklasse, en af dem er at deltage i lokalstævner, når roklubber arrangerer dem. Og i denne sæson har der været god mulighed for at ro lokalstævner rundt om i Danmark. I alt har syv danske roklubber holdt lokalstævner, og de klubber er: Roklubben Ægir, Bagsværd Roklub, Sønderborg Roklub, Skive Roklub, Roskilde Roklub, Hadsund Roklub og Struer Roklub. Derudover er der også blevet afholdt et lokalstævne af Billund Kommune og i alt har 2.927 elever har deltaget i lokalstævner i år.