wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dansk roning har mistet en mangeårig ildsjæl

Gennem 37 år var Merete Liested Busk formand for Sorø Roklub, hvor hun og hendes mand Gert Busk gjorde et stort stykke arbejde særligt for de unge kaproere i klubben.

Sammen har Merete og Gert Busk en stor aktie i at Sorø Roklub i dag er særlig kendt på danmarkskortet over roklubber. I en lang årrække og indtil for ganske få år siden, var Merete Busk også en af hovedkræfterne bag Sorø-Regattaen, som i mange år har været en af nordens største regattaer, med gæster både fra nabolandene og længere vejs fra. Merete modtog i 1987 Dansk Forening for Rosports ærestegn. i 2000 Poul Madsens Lederpris og i 2006 Danmark Idræts Forbunds ærestegn. Og er også blevet kåret som Årets Idrætsleder i Sorø Kommune. I 2018 modtog Merete i forbindelse med DM på Sorø Sø Melballe Plaquetten.

Der er ingen tvivl om, at Merete Busk har sat et fantastisk aftryk på dansk roning, og af mange vil blive mindet og savnet som den ildsjæl og ihærdige roer hun var.

Da Dansk Forening for Rosport lørdag aften d. 30. november afviklede den årlige Award Night, blev der holdt et minuts stilhed til ære og minde for Merete. På aftenen modtog Gert Busks ungdomsroer Maria Johansen fra Ringsted Roklub prisen som Årets Unge Kaproer.

Merete Liested Busk skal begraves tirsdag den 10. december, kl. 14.00 fra Pedersborg Kirke. Efter begravelsen vil man være velkommen i Pedersborg Forsamlingshus, som ligger 100m fra kirken.

På vegne af dansk roning og DFfRs Hovedbestyrelse

Henning Bay Nielsen

  • Kontakt:
    Tlf.:
    Mail: