wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden blev de hurtigste ergometerroere i Danmark 2017 fundet i Gladsaxe sportshal. Danmarksmesterskabet slog ikke deltagerrekord, men én rekord blev der dog slået af landsholdsroeren Sverri S. Nielsen.

Gladsaxe Sportshal var pakket med spændte roere og håbefulde tilskuere, da Bagsværd Roklub i weekenden kunne afholde danmarksmesterskab i ergometerroning 2017. Forud for stævnet havde mange roere testet deres niveau ved de jydske mesterskaber, og nu var det altså titlen som Danmarksmester, der stod på spil.

Af Gustav Højmark-Jensen.

Selvom den store og nøje planlagte regatta ikke slog deltagerrekord, med sine cirka 270 tilmeldte roere, så blev der dog alligevel slået en rekord ved regattaen. Sverri S. Nielsen indfriede nemlig sine egne forventninger til manges overraskelse, da det i weekenden lykkedes ham at sætte ny rekord på de 2000 meter. Allerede før de danske mesterskaber i ergometerroning blev afholdt, var landsholdsroeren ude og sige, at han ville forsøge at komme under tiden 5:50:0, og i weekenden stod det klart, at han havde gjort det! Tiden hed 5:49:2, og Sverri S. Nielsen kan dermed forbedre sin rekord fra sidste år i flotteste stil.

(Alle resultater, placeringer og mellemtider kan findes via regattahæftet, og du kan se hele billedserien via linket til højre)


(Foto: Svend Aage Nielsen)

 

Smooth sailing
I næsten lige så flot stil kan stævneleder Knud Riis, fra Bagsværd Roklub, kigge tilbage på en vel-afholdt regatta, uden de store udfordringer eller strabadser:

“Regattaen forløb fint både teknisk og praktisk, vi slog dog ikke deltagerrekord, men som helhed oplevede vi, at alt fungerede helt fint”, fortæller Knud Riis.

Den fine afviklingen tilfalder, ifølge stævnelederen, de mere end 50 frivillige, der gjorde klar til regattaen om fredagen, og de cirka 60 frivillige, der hjalp til og stod klar igennem afholdelsen af regattaen om lørdagen. Især sikkerheden var i top, med samaritter fra Røde Kors og lægerne Jens Rokkedal og Søren Strange fra DSR.

 
Udmattelsen er tydelige beviser på, at roerne gav alt hvad de havde ved dette års DM i ergometerroning. Foto: Svend Aage Nielsen.

Speakernes flotte præstationer, og dét at man formåede at overholde tiden har fået stor ros fra både tilskuere og deltagere lyder det fra Knud Riis. Særligt speakerne var centrale for den gode stemning, der hurtigt blev skabt i Gladsaxe Sportshal, og som næsten var ved at kamme over, da Sverri S. Nielsen fuldførte sit rekordforsøg:

“Stemningen var rigtig god blandt publikum. Særligt om formiddagen og fra klokken 12 af var der nogle rigtig gode og meget entusiastiske speakere på. Det fik helt klart stemningen op, og det hele fik et løft, når speakerne fik folk med. Når man samtidig kan følge med på storskærmen, så bliver det intenst! Da Sverri S. Nielsen var tæt på sit mål der var stemningen sindssygt god, folk hujede og klappede, og lykken ville ingen ende tage”, fortæller Knud Riis.


(Foto: Nicolai Nohr Jørgensen)

Ingen eftertilmelding
De eneste udfordringer Knud Riis kan komme i tanke om ved regattaen var, at det ikke faldt i alles smag, at man ikke havde mulighed for at eftertilmelde sig til regattaen, altså tilmelde sig efter den officielle frist:

“Vi havde nogle udfordringer forstået på den måde, at der var flere, der troede, at de kunne eftertilmelde sig, men det blev der lukket for. Det var der nogle, der blev lidt sure over, men det er svært at lave en forbedring på det punkt, andet end at opfordre folk, til at tilmelde sig i bedre tid”.

Flot med nye kræfter
Til sidst fremhæver Knud Riis den flotte deltagelse fra især ungdomsroerne:

“Vi så i weekenden super flot deltagelse fra juniorerne. Det kan man jo kun håbe kommer til at fortsætte, så vi med tiden får flere og nye kræfter i roning”, slutter stævneleder Knud Riis fra Bagsværd Roklub efter en travl weekend.


(Foto: Svend Aage Nielsen)