wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Blandt et stærkt felt skal Årets Træner 2020 findes i Randers

Af Bianca Toftebjerg

At samle mennesker til fejring, er ikke noget der har været verdens nemmeste kunst det seneste år. Derfor har det heller ikke været nemt at finde en god anledning, at få uddelt prisen som Årets Træner 2020.

En pris der naturligvis skulle have været uddelt ved sidste års Award Night, der som bekendt blev aflyst.

Men efterhånden som Danmark åbner op, og vi igen kan komme til regatta, var det oplagt at uddele prisen på årets første, og næsten normalt-afviklede regatta på vand.

Således blev lørdagens trænermøde ved Sorø Regattaen, afsluttet på lidt utraditionel vis, og med noget af en overraskelse for én af de deltagende trænere.

DFfRs konsulent og medlem af den priskomité, som har udvalgt de endeligt nominerede trænere, Ole Søgaard, fik nemlig til slut ordet og æren af at overrække og overraske en tydeligt berørt Pia Hinrichsen, der til daglig er ungdomstræner i Randers Roklub, med titlen Årets Træner 2020.

Det er de danske roklubber, som har afgjort Pia Hinrichsen som vinderen, gennem en afstemning blandt klubformænd og kraftcentrene tilbage i december 2020 og januar 2021.

Indstillingen af Pia Hinrichsen kommer fra hendes ungdomsroer Oliver Bach, og beskriver i høj grad en træner der er villig til at gå et ekstra stykke for sine roere:

”Pia vil os alle så meget og hun gør alt for at der kommer nye til, så ungdomsafdelingen kan vokse yderligere. Hvis der skal ekstra træning til, udover de ugentlige træningspas, er hun altid med på en tur på vandet, og er der problemer med at komme til træning, ja så henter Pia da bare, så alle kan være med. Hun bruger rigtig mange af sine aftener med os unge og dertil også mange weekends med træning eller med som træner til diverse konkurrencer rundt omkring i landet. Pia sætter sig ind i alle vores behov og tilpasser (sammen med hjælperne) træningen derefter, hun er en blæksprutte som når hele vejen rundt og gør en stor forskel for os ungdomsroere.”

Selv har Pia roet i ti år, men for snart en håndfuld år siden besluttede hun at genstarte ungdomsafdelingen i Randers Roklub, hvor hun står til rådighed for alle de ungdomsroere som gerne vil træne roning på enten den ene eller den anden måde.