wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Når der dystes i romaskinerne, går det ikke stille for sig.

Taget på Ejby Hallen var ved at lette onsdag d. 11. maj 2016 da fem 6. klasser og fem 7. klasser dystede om at blive Middelfarts Stærkeste Klasse. I alt 250 friske skoleelever var mødt frem, velforberedte og klar til kamp. Alle skolerne har deltaget i et samarbejde mellem Middelfart Kommune og Dansk Forening for Rosport, støttet af Nordea-fonden, hvor skolerne har haft en trailer med 12 romaskiner i ude i fire uger af gangen. Her har de gennemført undervisningsforløbet Attention… GO! og trænet både det korrekte rotag og de hurtige skifter i romaskinen.

Alt det eleverne havde lært, blev bragt i spil på denne konkurrence-dag, hvor distancen var 4000m i én romaskine, og alle fra klassen skulle ro mindst én gang. 6. klassernes konkurrence blev en drabelig affære, hvor førerpositionen hele tiden skiftede mellem klasserne. Hver gang en af klasserne fik overhalet de andre og lagde sig i spidsen lød et glædes brøl fra resten af klassekammeraterne. Der blev heppet og hujet på den elev, der trykkede til i romaskinen og sikrede føringen. Der blev målt over 110 decibel i Ejby Hallen – og som skolekonsulent fra Middelfart Kommune, Lars Jensen udtrykte det, ”så kunne vi lige så godt have stået ved siden af en jetmotor, som befundet os midt i kampens hede i hallen”. Kun på de aller sidste meter blev konkurrencen afgjort, og sejren gik til 6. c fra Strib skole. Alle fem 6. klasser gennemførte de 4000meter inden for en forskel på otte sekunder. Aldrig i Danmarks Stærkeste Klasses historie har konkurrencen været så tæt!

Hos 7. klasserne var der også tæt løb de første par kilometer, men herefter trak 7. klasse fra Anna Trolles skole fra de øvrige fire klasser. 6. klassen fra samme skole sørgede for at give deres skolekammerater al den opbakning de kunne og stemningen i hallen var endnu engang euforisk.
Landsfinalen i Danmarks Stærkeste Klasse afvikles d. 1. juni i Sorø. Om Middelfart-klasserne kommer videre til finalen afsløres d. 17. maj.