wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Skattejagt i GIG både, EDON skills og ergometerstafet gav sved på panden og masser af smil

Lørdag d. 28. maj lagde Holstebro Roklub farvand og både til årets første Nordea-fonden Challenge. Deltagerne kom fra værtsklubben, Thisted Ro- og Kajakklub og Silkeborg Roklub – og de mødte friske op til de spændende udfordringer der ventede dem. Holdene blev sat på tværs af klubber, alder og ro-erfaring og med et par nye venner under armen gik holdene ud på de tre forskellige poster for at samle point til deres hold. På formiddagens stjerneløb var der tre poster med forskellige konkurrencer.

I GIG både blev der roet ”skattejagt”, hvor fire poster skulle findes vha. Woop App’en og spørgsmålene besvares. Her gjaldt det både om at kunne navigere båden hen til posten og have viden om Dansk Roning. Ved siden af på bådebroen blev der konkurreret i EDON skills. Alle deltagere på holdet skulle gennemføre en række færdighedsøvelser, herunder: rejse sig op i både og klappe over hovedet, vende om en bøje, åbne havelågerne og bytte årerne rundt, og tilslut knalde en ballon med den pind, der var monteret på agterenden af båden. Flere af de høje drenge fik en sand udfordring ud af at skulle rejse sig op i en EDON sculler. Samtidig krævede det koncentration og is i maven, når ballonen til slut skulle knaldes med bådens agterende, mens holdkammeraterne stod ved siden af og heppede. Alle klarede sig igennem posten uden at ryge i vandet og det viste sig, at det ikke var nok at kunne ro hurtigt, men at balance, koncentration og manøvrefærdigheder var afgørende for at blive først færdig.

I ergometerrummet blev der dystet i fire forskellige øvelser: 100m individuel sprint, 1000m stafet i ét ergometer, forhindringsbane og ”ram din distance”. På forhindringsbanen var den største udfordring for de ivrige deltagere, at de efter at have roet 100m så hurtigt de kunne, skulle ramme en kuglepen bundet for enden af en åre, ned i en flaske. Et af de gode råd fra holdkammeraterne lød ”hold vejret, når du er lige ved at have den” – men det var jo sin sag, når man er forpustet oven på en rotur. På ”ram din distance” skulle deltagerne ro to gange 2 minutter. Første gang måtte de se displayet på monitoren, og anden gang skjulte vi monitoren. Så gjaldt det om at ramme samme distance begge gange, uanset hvor hurtigt de roede. På det gule hold lykkedes det en af roerne at ramme præcis 364 m begge gange – ganske imponerende!

Dagen sluttede af med en EDON stafet, hvor alle på holdet skulle rundt om en bøje og tilbage til broen to gange. Der blev hujet og heppet (og kommanderet lidt) fra broen, og holdkammeraterne roede så årerne piskede og vandet sprøjtede.

Det sorte hold blev kåret som vindere af dagens konkurrencer, det blå hold blev nummer to og det orange hold nummer tre. Efter præmieoverrækkelsen sagde vi ”tak for i dag og på gensyn”, for vi håber meget at de tre deltagende klubber har mod på at arrangere en Nordea-fonden Challenge i Jylland igen til næste år.