wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der er garanti for ergometer-roning i absolut verdensklasse, når Gladsaxe Idrætshal den 26. januar slår dørene op for EM i indendørs roning

Billeder: Svend Aage Nielsen, www.rowing.dk

Hele bruttotruppen omkring det danske landshold stiller til start i stævnet, der afholdes i samarbejde med Bagsværd Roklub, Concept 2, FISA og Gladsaxe Kommune.

Gladsaxe Idrætshal har gennem de sidste tyve år dannet rammerne omkring DM, der i år er slået sammen med EM. Stævnet er årets allerførste styrkeprøve, og her vil man få en fornemmelse af, hvor de danske landsholdsroere står rent styrkemæssigt i en fantastisk spændende sæson, der kulminerer senere på året med VM og kvalifikationen til OL.

Formand Henning Bay glæder sig over at, dansk roning har kunnet lokke så stort et event til dansk jord og siger:

Danmark viderefører tradition
”Dansk roning har en tradition for at være vært for internationale events og dette EM følger denne tradition, som ikke kun er vigtig for at markere roning som en betydningsfuld sport i Danmark, men også for at samle danske roere til en vinterbegivenhed i en tid, hvor roning på vandet kan være en udfordring. Den internationale betydning er også stor idet dansk roning får vist Det Internationale Roforbund FISA, at mens vi venter på indvielsen af det nye Danmarks Rostadion i 2021, kan internationale roevents fortsat afvikles i Danmark.”

Sportschef Finn Trærup-Hansen glæder sig over, at de danske landsholdsroere nu har et internationalt event, at arbejde hen i mod, der symboliserer et lyspunkt i vinterens ellers monotone arbejdsrytme: ”Træningsperioden hen over vinter kan blive lang og også ensformig. Indendørs DM – og i år indendørs EM – er for mange roere en kærkommen afveksling og mulighed for at tage et tjek på arbejdet med grundformen. Roerne er godt i gang med at bygge formen op til årets første træningslejr i februar i Portugal og EM indendørs er en udfordrende mellemstation, som er den perfekte mulighed for at test formen mod hele den europæiske elite.”

EM indendørs har vokseværk
EM i indendørs roning tiltrækker hvert år et stigende antal roere, og dette år er ingen undtagelse. Således har 27 nationer meldt deres ankomst til stævnet, hvor også USA deltager.

En af de danske deltagere, der vil være allermest fokus på, er ”watt-monstret”, Sverri S. Nielsen, der figurerer som et dansk ronings største OL-håb. Sverri, der vandt EM i 2017 og satte ny dansk rekord (5,47,9 min) har produceret de største watt nogensinde målt i Team Danmarks Testcenter, og ved EM sigter han igen efter at komme under 5,50 min.

”Min målsætning er at lave et godt løb, som jeg er tilfreds med. Jeg har ikke rigtigt en tid, jeg går efter, men plejer at kunne ro under 5:50. Kan jeg komme under det og måske også sætte dansk rekord, vil jeg være meget tilfreds. Jeg kender ikke konkurrenterne, men jeg tænker ikke så meget over det, jeg fokuserer mere på mig selv. Jeg forventer, at jeg får en god forberedelse til EM, og kommer til at kende mine grænser, så jeg til selve konkurrencen kan ligge lige på mit max og udføre min race-plan”, siger Sverri S. Nielsen.

For dem, der ikke har mulighed for at aflægge Gladsaxe Idrætshal et besøg, streames hele eventet live af Concept2, som du kan se her på roning.dk

Livestreamingen er til fri redaktionel brug, og vi kan også klippe highlights ud.

Kontakt stævnets presseansvarlige Anna Karina Gravad, for nærmere aftaler (find kontaktinfo til højre/i bunden af siden).

Pressebilleder til fri redaktionel afbenyttelse kan downloades på https://www.skyfish.com/p/roning/1413957

Gladsaxe Idrætshal er åben for gæster hele dagen, og det er gratis for alle at overvære løbene.