wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Færøske Sverri S. Nielsen tror på muligheden for at kvalificere sig

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Sverri S. Nielsen (DSR) er blevet udtaget til OL-kvalifikationen i Luzern (SUI) mellem den 22-24 maj. Den færøske roer er blevet udtaget efter at han i forbindelse med EM i roning sidste weekend, hvor han endte på en sjetteplads i A-finalen, viste så imponerende form, at det har skabt forhåbninger om, at han kan kvalificere sig til OL i herrernes singlesculler.

Tre både kvalificerer sig til OL ved kvalifikationen i Schweiz og Sverri tror på muligheden. ”Det er bestemt ikke umuligt, alle stjernerne er allerede kvalificeret og jeg er i god form. Jeg opfatter mig selv som at være i Top Tre i det felt, der stiller til start i Luzern, og så gælder det bare om, at have is i maven, når toget går”, siger Sverri.

Top Tre
Skulle Sverri slutte inden for de første tre, er hans OL-kvalifikation dog ikke garanteret. Det skyldes, at IOC fra og med Rio 2016 har opstillet nye kvalifikationsregler, der skal opfylde kravet om universalitet, d.v.s. at så mange nationer som muligt får mulighed for at konkurrere ved OL. Alt i alt ønsker IOC, at mere end 100 nationer skal forsøge, at kvalificere sig og 58 nationer slipper gennem nåleøjet til OL i roning.

Derfor er det blevet indført, at hvert land kun kan kvalificere én båd for kvinder og én båd for mænd til OL fra den sidste kontinentale OL-kvalifikations-regatta fra følgende bådtyper (M1x, W1x, LM2x og LW2x). Det betyder, at hvis Mads Rasmussen (DSR)/Rasmus Quist (DSR), der stiller op i LM2x (herrernes letvægtsdoublesculler) også kvalificerer sig til OL, så bliver det de forsvarende olympiske mestre, der får pladsen på bekostning af Sverri eftersom DRC (Danmarks Rocenter) tiltror Mads og Rasmus større medaljechancer end Sverri ved OL i Rio.

Højt niveau
”Vi ved af erfaring at niveauet ved OL kvalifikationsregattaen er utroligt højt, så hvis man skal kvalificere sig til OL, kræver det toppræstationer. Det bliver en utrolig spændende regatta, hvor der i alt er 138 tilmeldte hold, som skal kæmpe om sammenlagt 30 OL pladser. Jeg syntes at alle vores hold er godt forberedte, de har haft gode træningslejre her i foråret og der er fundet mere fart end i sidste sæson. Vi forventer tætte afgørelser, så der er ikke noget der er givet på forhånd – der bliver kamp til stregen”, siger Sportschef Lars Christensen.

Kvinderne fra OL 2012 får også chancen

Også OL-sølvvinderen fra OL 2012, Fie Udby Erichsen (KVIK) samt Nina Hollensen (Århus Roklub)/Lisbet Falch Jakobsen (Bagsværd Roklub), skal i Luzern forsøge at kvalificere sig til Rio 2016 i henholdsvis kvindernes singlesculler og dobbeltsculler.

Danmark har allerede tre både kvalificeret til OL i Rio. Det er: 

Letvægtfireren (LM4-) med Kasper Winther Jørgensen (Roskilde Roklub), Jacob Barsøe (Roskilde Roklub), Jacob Søgaard (Bagsværd Roklub) og Morten Jørgensen (Næstved Roklub)
Kvindernes letvægtsdoublesculler (LW2x) med Anne Lolk (DSR)/Juliane Elander Rasmussen (Odder Roklub)
Kvindernes toer uden styrmand (W2-) med Anne Dsane Andersen (KVIK) og Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR).