wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sådan lød det flere gange i løbet af weekenden d. 2. og 3. februar i Nyborg Roklub

I gode, lækre rammer var 32 roere samlet til DFfR’s kursus i Sportsroning, som har ’taglinen’ Effektiv holdtræning for alle. Som beskriver præcis hvad konceptet går ud på.
Kurset i Nyborg Roklub var et pilotkursus, som de 32 roere havde indvilliget i at være kursister på.

Fra roteknik til strækøvelser

Sportsroningskurset kommer vidt omkring – der bliver snakket organisering og rammesætning af Sportsroning, hvad indeholder et Sportsroningstræningsprogram, og hvordan sætter man selv et program sammen. Derudover også coaching og coachrollen, fejlretning, teknik og en masse praksisafprøvning af ro-programmer, forskellige styrkeøvelser og strækøvelser.

Energien var høj hele weekenden, både når der blev snakket teoretisk på 1. sal, men mindst lige så meget, når kursisterne gik i ergometerrummet og på egen krop prøvede, et på forhånd lavet, sportsroningsprogram under kyndig vejledning af underviserne. Kursisterne udarbejdede også egne programmer, og udvalgte af disse blev selvfølgelig også praksis-testet.

Se et sammenklip fra kurset i Nyborg Roklub, og få en fornemmelse af hvad det var kursisterne var igennem

Målet med kurset er, at blandingen af teori og praksis skal gøre kursisterne trygge ved at tage Sportsroning med hjem i egen klub og med det samme kunne udøve Sportsroning til glæde for klubbens medlemmer.

Kursisterne kunne søndag eftermiddag, i strålende sol, gå fra Nyborg Roklub med hands-on-materialer som ro-programmer, styrkeøvelser, strækøvelser foruden pointers fra kursusmaterialet og ikke mindst et velfortjent kæmpe klap på skulderen for fantastisk deltagelse og engagement hele weekenden.
Fra Torben Lindeschouw Ry Roklub lyder det:

”Det var fantastisk. Inspirerende, visionært, professionelt”.

En kæmpestor tak skal lyde herfra til alle deltagerne for en fed weekend!

Det næste kursus i Sportsroning foregår i Vejle Roklub d. 6 – 7 april, og det er allerede fyldt halvt op. Men har du fået lyst at tage med, så kom direkte til tilmelding via link i højre side / i bunden.

Vi har endvidere i støbeskeen at afholde et Sportsroningskursus i sommerperioden maj eller juni måned, så følg med her på roning.dk.