wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I samarbejde med Danmarks Idrætsforbund er Dansk Forening for Rosport en del af DM-ugen, hvor coastal repræsenterer rosporten

Når der til sommer, for anden gang, bliver afholdt DM-ugen i den nordjyske hovedstad Aalborg, så er der coastalroning på programmet og vores nye DIF DM-medaljer i coastal skal uddeles for første gang.

DM-ugen er et nyt samlende nationalt sportsevent, der har hentet inspiration fra den svenske SM Veckan. Mere end 35 sportsgrene er repræsenteret ved arrangementet, der spænder over fire dage i den nordjyske hovedstad. Der skal kæmpes om over 200 danske mesterskaber.

Der afvikles mesterskaber i coastal i følgende discipliner:

  • CW2x, dobbelt coastal kvinder – officielt DIF DM
  • CMix2x, dobbelt coastal mix – officielt DIF DM
  • CM2x, dobbelt coastal herrer – officielt DIF DM
  • CM1x, solo coastal herrer – officielt DIF DM
  • CW1x, solo coastal kvinder – DFfR Forbundsmesterskab

Vi opfordrer alle danske roklubber til at deltage i arrangementet, og vi håber, at alle vil være med til at vise dansk roning frem ved denne folkefest. Der er god grund til at være med, fortæller formand for DFfRs coastaludvalg Peter Froskov:

”DM-ugen i Aalborg bliver en fantastisk mulighed for at vise roning frem for et meget bredere publikum, end vi er vant til. Samtidig kan vi markere, at coastal-disciplinen nu også er anerkendt som DIF Danmarksmesterskab i mange af bådtyperne. Det er en flot milepæl for dansk coastalroning.

Roerne vil opleve lidt andre forhold og et lidt andet baneforløb, end de normalt er vant til ved en coastalregatta. Der forventes færre bølger og en lidt smallere bane. Men det er også det coastal kan. Coastal kan ros under mange forskellige forhold og rammer. Der skal nok komme masser af udfordringer, så vi får helt sikkert nogle meget spændende løb for roere og tilskuere.

At coastal nu har officielt DIF-DM skal ikke afholde alle coastalroere fra at stille op i Aalborg. Tværtimod kan jeg love, at alle roere, vil få en fantastisk ro-oplevelse. Det er vigtigt, at vi også viser, at DM i coastal er for alle klubber og alle roere. – Coastal er en folkesport for hele Danmark”.

Vil du med?

Tilmeldingen åbner på regattahæftet ultimo april.

Har du praktiske spørgsmål omkring deltagelsen, så ræk ud til DFfRs coastaludvalg. De vil gøre alt for at hjælpe og vejlede.

Vi glæder os til at se jer i Aalborg lørdag den 24. juni til DM i coastal. Det bliver en fest!

Grundet de særlige rammer omkring DM-ugen, er der desværre ikke mulighed for at afvikle mesterskaber i C4x+ i forbindelse med DM-ugen, hvorfor der ikke bliver afviklet forbundsmesterskaber i coastal firer i 2023.