wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
14 lærere er efter et vellykket lærerkursus, klar til at introducere roning på skoleskemaet

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Fra kl. 08.30 til 14.30 mandag d. 9 oktober, har 14 lærere fra forskellige skoler i Aarhus og Silkeborg været på lærerkursus. Her er de blevet introduceret til rotaget, både i teori, men også i praksis. Lærerkurset klæder deltagerne på, til at kunne undervise efter Attention… GO! undervisningsmaterialet.

Kia Bager er underviser på kurset, og kan se tilbage på endnu et veloverstået lærerkursus:

”Jeg tror måske det har været den mest dynamiske lærergruppe jeg har undervist. Det var alle sammen meget engagerede i undervisningen, og fagligt interesserede. Og så har de virkelig givet den gas i maskinerne. 95% af deltagerne, aner ingenting om roning, men de kommer i deres idrætstøj og beholder det på hele dagen igennem. Det at der kommer noget praktisk på, gør at dagen bliver nemmere at komme igennem, for hvis jeg skulle stå og snakke teori i seks timer, ville alle køre død i det.”

Hudl Technique er populær

På lærerkurset bliver deltagerne introduceret til appen Hudl Technique, som de kan bruge når deres elever skal i maskinerne. Appen giver brugerne mulighed for at optage hinanden, imens de ror på ergometeret og bagefter kan de se optagelsen i slowmotion og analysere rotaget. Hudl Technique er et godt redskab, som alle bliver glade for at få i værktøjskassen, underviser Kia Bager uddyber:

”Alle bliver glade for den nye app, som bliver introduceret. Den er guld værd, fordi man har mulighed for at se tingene i slowmotion bagefter. Så kan man rette teknik på den måde. Det er et godt konkret værktøj som deltagerne kan tage med hjem, og bruge sammen med deres elever.”

Kursusdeltager og idrætslærer på Sejs skole i Silkeborg Michael Bank, er også rigtig glad for det nye værktøj:

” For mig har det at være med på kurset, primært været for at få helt styr på romaskinen, specielt displayet og hvordan man skal bruge det. Samtidig har jeg fået nogle gode værktøjer til at rette rotaget. Appen Hudl Technique er et supersmart redskab at lege med. Og det er sådan en app, hvor man tænker: hvorfor kendte jeg ikke til den noget før?”

Michael Bank har været afsted på kurset med fire af sine kollegaer fra Sejs Skole. En af de skoler som Sejs Skole samarbejder med har også haft fire lærere afsted, så måske er der lagt grundlag for noget ro-relateret samarbejde mellem de to skoler i fremtiden.