wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ida Gørtz Jacobsen som i øjeblikket studerer på Cambridge University er på båden ved Oxford vs. Cambridge Boat Race

Søndag d. 7. april løber det årlige Oxford vs. Cambridge Boat Race af stablen på Themsen i London, og i år er lidt specielt, for der sidder danske Ida Gørtz Jacobsen nemlig på Cambridge båden.

Løbet foregår i otter og distancen er 6,8 km ned af Themsen. Der er kun én anden modstander, og det er båden med Oxford-studerende.

Ida kommer fra Bagsværd Roklub og var i sommers med til at sætte ny dansk rekord i W4- ved det indledende løb til VM 2018 i Plovdiv. Og selv er hun spændt på hvordan det bliver at ro det prestigefyldte og lidt anderledes løb:

“Jeg er selvfølgelig enormt stolt over at være blevet udtaget til det traditionsrige løb. Eftersom the Boat Race foregår gennem London på Themsen og bliver vist på BBC og Youtube er det et af de mest sete roløb.”

Fortæller Ida og fortsætter:

“I London er Boat Race-dagen en kæmpe festdag, hvilket kun gør løbet endnu mere spændende. Det er selvfølgelig nervepirrende at ro et løb med kun én modstander over 6,8 km, hvor der ikke er nogen tvivl om, at begge både vil gøre alt hvad de kan for at komme i front. Samtidig er det netop det taktiske og mentale spil der er dragende ved løbet.”

Du kan følge Ida på BBC på selve dagen, og i ugen op til har hun overtaget DFfRs Instagram roning.dk, så her kan du også følge med i optakten til løbet. Kom direkte til DFfRs Instagram via. link i højre side / i bunden af siden.