wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Ny certificering sætter fokus på at vi skal passe godt på miljøet

Ved den seneste weekends årsmøde i DIF, kunne sekretariatsleder Bent Jørgensen modtage bevis på at vi i Dansk Forening for Rosport nu kan kalde os en ‘Grøn Idræt’.

I mange år har vi haft DIF certificeringen ‘Grønt Forbund’. Denne er nu erstattet af certificeringen ‘Grøn Idræt’.
Den nye certificering får vi på baggrund af en række initiativer, som vi har sat i værk, for at sætte fokus på, hvordan vi kan passe på miljøet.

Det første er vores netværk Blå Ambassadører, der er skabt i samarbejde med Dansk Kano og Kajakforbund og Dansk Sejlunion.
Netværket er for alle roere og sejlere i vores medlemsklubber, der interesserer sig for emner som byggeprojekter, adgang til vandet, bæredygtighed og natur i vandsporten.
Læs mere om netværket her, og se hvordan du bliver en del af det

Initiativ nr. 2 indebærer, at der skal arbejdes med reduktion af CO2 i forbindelse med transport.

Initiativ nr. 3 er en miljøsparepris, som lidt af sløret blev løftet for ved dette års Hovedgeneralforsamling. Denne gang i form af en vandsparepris.
Der vil komme mere information om dette på et senere tidspunkt, men du kan læse nogle af tankerne bag her.

Kom med på den grønne bølge i klubben

Hvis I har kiosksalg i jeres klub, eller måske bare løbende ophober pant på bestyrelseskontoret, så er der godt nyt.
Et nyt samarbejde mellem DIF og Dansk Retursystem åbner nemlig muligheden for, at I kan sætte jeres pantsortering i system på en nem måde, med det nye koncept Join2Recycle’. Join2Recycle er et plug and play-koncept, som hjælper med at få sorteret flasker og dåser fra andet affald, så de kan pantes og genanvendes til nye.

Se hvordan I gratis kommer i gang