Se alle nyheder
Hundredvis af roere, masser af personlige rekorder og et publikum i verdensklasse gjorde ergometer DM/EM til en succes

Billeder: Svend Aage Nielsen, rowing.dk

Fra tidlig morgen lørdag d. 26. januar, sydede Gladsaxe Idrætshal af spænding, forventningsglæde, nervøsitet og god stemning.

EM-opgraderingen af det årlige ergometer DM tiltrak roere fra nær og fjern, og det internationale aspekt af konkurrencen kunne da også mærkes på roerne, som var lige dele spændte og nervøse forud for deres løb.

Hallen i Gladsaxe dannede den perfekte ramme om et mesterskab som var planlagt ned til mindste detalje, og afviklingen blev udført til UG.

Noget som også blev bemærket af deltagerne og de officielle FISA-repræsentanter, som roste stævnet, fortæller stævneleder Hans-Henrik Kaaber. I samme ombæring sender han en stor tak til de frivillige, som har været med til at få det hele til at fungere, og understreger at det ikke havde været muligt uden dem.

Nye mesterskabsrekorder

Alle, lige fra masters-roerne til de yngste junior-roere, viste roning på et højt niveau, gav sig fuldt ud i maskinerne og konkurrerede intenst. Selvom størstedelen af deltagerne var danskere, så var der god international udfordring at finde i maskinerne, hvor de danske roere i den grad fik konkurrence.

Men det var dog ikke i alle løb, hvor vi måtte sende guldmedaljen hjem med besøgende roere.

I klassen junior u. 17 drenge 2000m kunne Holstebro-roeren Oscar Burvil ikke bare tage guldet med hjem, men også en mesterskabsrekord, da han sluttede i tiden 06.13.3 og dermed skærer over et sekund af den nuværende rekord.

En anden mesterskabsrekord som også skal opdateres, er Senior A, herrer. Sverri S. Nielsen gennemførte lørdag det han havde sat sig for, og kunne udover en EM-titel også tage en ny mesterskabsrekord i tiden 5.47.2, med sig hjem.

Antallet af startende sæder lørdag var over 1000 og opbakningen i hallen var ikke til at tage fejl af. Tilskuerne i hallen sørgede for at alle roere blev klappet hjem over målstregen.

Hvis du missede noget af lørdagens mesterskab, eller bare gerne vil gense et løb eller to, så kan du finde link til livestreamen i højre side / i bunden.

Her er der også link til alle resultaterne, samt en medaljeoversigt sorteret i klubber.

Og så kan du selvfølgelig finde link til billederne fra mesterskaberne, som er til fri brug med kreditering af fotograf Svend Aage Nielsen / rowing.dk