wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det har længe været et mål for coastaludvalget og nu er det blevet til en realitet

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Det har gennem en årrække været et mål for DFfRs coastaludvalg og DFfRs interessenetværk for coastalroning, at coastalroning skulle have et DM ligesom roningen har det i outriggere og inriggere. Derfor sendte formanden for coastaludvalget Peter Froskov, i juni en indstilling til forretningsudvalget og DFfRs Hovedbestyrelse, og nu er der kommet et svar.

Fra og med i år vil man kunne vinde officielle forbundsmedaljer ved Danish Open Coastal Rowing

Det kommer til at gælde i bådtyperne:

CW1x

CM1x

CW2x

CM2x

CMix2x (ny officiel klasse fra og med FISA VM 2018)

CW4x+

CM4x+

På baggrund af dette, får Danish Open Coastal Rowing en mindre navnetilføjelse nemlig: DM Coastal Rowing. Allerede nu kan du sætte kryds i kalenderen d. 1. september, hvor årets mesterskaber bliver afholdt. Og tilmeldingen er åben.

Arrangementet vil fortsat være åbent for udenlandske roere, men det er alene danske roere, der kan vinde officielle DFfR medaljer, og dermed blive kåret som vindere af DM Coastal Rowing.

Coastal vinder frem

Som det nævnes i den indsendte indstilling til DFfRs bestyrelse, så er coastalroning på vej frem i hastigt tempo – i Danmark og i resten af verden. Mange danske roklubber har allerede taget bådtypen til sig, og med coastalløb ved flere af LDK-turneringerne bliver det bekræftet at danske roere ønsker at konkurrere i  denne forholdsvis nye bådtype. Senest deltog danske roere i de Svenske Mesterskaber, hvor det blev til både guld og sølv.

Derfor er det også oplagt at få lavet Danish Open Coastal Rowing til et officielt forbundsmesterskab, som det nu er blevet. Danish Open Coastal Rowing har været afholdt siden 2012 (med undtagelse af 2013, hvor der var VM i coastal i Helsingborg).

Støtter op om FISAs nye tiltag  

Først i juli måned meldte FISA at der ved dette års World Rowing Coastal Championships, vil være løb i en ny klasse, nemlig CMix2x. Et nyt tiltag, men et tiltag som hurtigt er blevet grebet i dansk roning, som selvfølgelig støtter op om dette, hvorfor løbet er allerede på programmet ved DM Coastal Rowing  i 2018.

Om der ved Coastal VM 2018, i Canada kommer til at være dansk deltagelse i CMix2x, er ikke til at vide endnu. Men bådklassen kommer i hvert fald til at være på programmet, ved dette års forbundsmesterskab i coastal.

Men ét er sikkert! Flere og flere roere er – også – vilde med konkurrence i coastalroning – i Danmark, i Europa og nu også i det meste af verden.

Og her er Danmark med helt fremme – både når det gælder konkurrence – men også når det gælder daglig roning.