wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det blev til intet mindre end fem A-finaler og to medaljesejr for de danske både ved EM. Trænergruppen er yderst tilfreds.

Anden og sidste dag ved Junior EM 2017 i Krefeld forløb over al forventning for de danske både, der formåede at kæmpe sig til fem pladser i A-finalerne efter enormt flotte placeringer i semifinalerne tidligere på dagen.

Af Gustav Højmark-Jensen

I går formåede fire af de danske både at kæmpe sig videre til semifinalerne efter flotte præstationerne i de indledende og opsamlende heats, og det potentiale skulle nu forløses i sødagens semifinaler.

Pigernes dobbeltsculler vandt deres semifinale gennem utrolig flot roning, og det samme gjorde drenges dobbeltsculler. Bastian Secher i singlesculleren blev nummer to i sin semifinale, og det samme blev også drenges dobbelt-firer. Med herre-fireren, der gik direkte videre til a-finalen ved deres indledende heat igår kunne fem danske både stille til start ved a-finalerne i bedste stil.

Det høje niveau som danskerne viste i semifinalerne fulgte for mange af roernes vedkommende med til de hårde a-finaler, men ifølge ungdomslandstræner Niels Henrik Stene havde den flotte start tidligere på dagen taget toppen af kræfterne hos nogle af roerne:

”Efter semifinalerne tænkte vi alle sammen, at vi ville være i stand til at tage medaljer i det hele. Alle så skarpe og klar ud, men de to dobbeltscullere fik virkelig roet igennem i formiddags, og det tror jeg rammer dem senere på dagen, hvorfor de må tage til takke med to, stadig super flotte, fjerdepladser”.

Flotte resultater
Bastian Secher vinder en sublim sølvmedalje efter hurtigt at trække fri fra resten af feltet og drenges dobbelt-firer bliver nummer tre og vinder en flot bronzemedalje efter at have vist utrolig udholdenhed da resten af feltet faldt tilbage efter 1000 meter. Drengene holder tre sekunder ned til fjerdepladsen og tre sekunder til andenpladsen.

Pigernes dobbeltsculler er kun tre sekunder fra bronzemedaljen, og drengenes dobbeltsculler er kun 0,75 sekunder fra podiet.

Ifølge Niels Henrik Stene skal alle være yderst tilfredse med deres præstation ved finalerne:

”Set fra min side er det selvfølgelig super dejligt, at vi med så mange både i a-finalerne. At Bastian bliver toer det er ligesom det skal være, og alle bådene går efter deres chancer og leverer også rigtig flot. De to fjerdepladser er også rigtig flotte, og femtepladsen for JM4- i a-finalen er under to sekunder fra en bronzemdalje”.

Ifølge ungdomslandstræneren er der dog stadig masser af plads til forbedring blandt de danske både:

”Det gode ved at tage hjem her fra er, at jeg nu kan se ting og steder, hvor vi kan skrue og finjustere, og få mere fart i hver enkelt båd. Jeg er som sagt meget fortrøstningsfuld og det EM i Krefeld er generelt gået over min forventning” fortæller Niels Henrik Stene.

Projekthold-strukturen fungerer
Det var ikke bare ungdomsroerne, der præsterede flot i Krefeld – også de dedikerede træner fungerede ifølge Niels Henrik Stene som en velsmurt maskine:

”Det er så fedt at være afsted med nogle, der ved hvad det handler om, og som har så mange kompetencer. Jeg synes, at projekthold-strukturen viser sit værd på en rigtig flot måde, og jeg føler mig sikker på, at det vi gør omkring U-19 er et skridt i den rigtige retning. Det er rigtig rart, og når der er så mange både, der går i finalen både, i år og sidste år, så får jeg en tro på, at vi er på vej i den rigtige retning. Der hersker en enormt behagelig og sund holdkultur blandt projekttrænere og både, og vi hjælper og støtter hinanden når vi er ude og præstere sammen. Nu er der kun tilbage at håbe på, at vi kan gentage successen allerede den 3.-4. juni, hvor der er Hamborg Jugend Regatta, og den 17.-18. juni, hvor der er nordisk mesterskab i Finland”, afslutter Niels Henrik Stene i bussen på vej mod lufthavnen.

Hele det danske mandskab står til at lande 22:25 i Kastrup Lufthavn.