wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En tilfreds ungdomslandstræner melder om en flot præstation på førstedagen i Krefeld. Fem både er videre til semifinalerne og en båd er direkte videre til a-finalen søndag.

Den første dag ved Junior EM 2017 i Krefeld bød i den grad på både overraskelser, kraftpræstationer og vigtige erfaringer.

Af Gustav Højmark-Jensen (billeder af Slothphotos.dk)

Herre-fireren blev nummer tre i det indledende heat og måtte ud i et opsamlingsheat, som de vandt med stor sikkerhed. De er dermed direkte til a-finalen. Ellers er alle både på nær én gået videre til semifinalerne, der alle afholdes i morgen søndag. Udover herre-fireren viste især Bastian Secher i singlesculleren og pigerne i dobbeltsculleren også stort potentiale.

Ungdomslandstræner Niels Henrik Stene er yderst tilfreds med dagens resultater, og han tør godt håbe på flere finalepladser:

”Dagen i dag er gået rigtig godt for de fleste af vores roere, og jeg synes, at vi ligger rigtigt flot i det samlede arrangement. Jeg er sikker på, at mange af de roere, der er her til EM, også vil være at finde til VM. Men hvis vi kan holde formen i morgen så ser det godt ud, og vi går helt klart efter flere finalepladser i morgen. Jeg tør godt håbe på i hvert fald en eller to finalepladser mere”.

Højt niveau
Men selvom det går godt for de danske både, så er niveauet også højt i Krefeld, og det kunne især én af de danske både mærke ved dagens indledende heat i JW2-:

”Vores JW2-piger blev desværre nummer 13 ud af 13, og de er desværre ikke med i kampen om finalepladser. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for dem. De kæmpede hvad de kunne, men det rakte ikke til mere i denne omgang og nu må vi se, hvad vi kan arbejde os henimod senere på sæsonen”.

Vigtige erfaringer
På trods af de ellers flotte danske præstationer, så handlede dette Junior EM 2017, ifølge ungdomslandstræneren, også om at gøre sig vigtige erfaringer, som roerne kan tage med sig videre i sæsonen frem mod VM:

”For mange af roerne er det første gang, at de ror internationalt i FISA-sammenhæng. Der har været så mange nerver på – Derfor er det sundt for dem at komme ud, og se hvad det er for noget, og få roet nogle nerver af sig. På den måde ser de også, at hvis man kommer til et internationalt stævne, og er forberedt og gør sig umage, så kan man også godt være med der hvor det er sjovt. Det er vigtige erfaringer at gøre sig. Roerne finder altså med andre ord ud af, hvad det er der skal til. Men som sagt, så er jeg overordnet meget positiv over i dag”, slutter ungdomslandstræner Niels Henrik Stene.