wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der er live streaming hele weekenden fra Copenhagen Regatta, men med en strålende vejrudsigt i vente, er der al mulig grund til at pakke frokostkurven og se pinsesolen danse over Bagsværd Sø, hvor cremen af dansk roning har sat hinanden stævne.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Med forestående regattaer i Hamburg, Ratzeburg, et U-19 junior EM i Frankrig og World Cuppen i Beograd for senior-landsholdet, så er Copenhagen Regatta for trænere, ledere og ikke mindst rofans den perfekte mulighed til at besigtige, hvor formen ligger på nuværende tidspunkt. Og efter Odenses snoede kanal er det nu blevet tid at afprøve formatet i årets første rigtige kapronings-ræs på den traditionelle 2 km distance.

Årets første 2 km ræs
Både fra ungdomslandsholdets og seniorlandsholdets side ser man frem til weekendens konkurrencer med stor forventning. ”Hele eliten er med her og det er årets første 2 km ræs, så det er en oplagt mulighed til at se, hvordan det ser ud i de lidt yngre aldersklasser, U-19 og U-23 og alle de her projekthold. De får mulighed for at ro mod de allerbedste herhjemme og det sætter selvfølgelig også pres på landsholdsroerne”, siger ungdomslandstræner Nils-Henrik Stene, der i øvrigt roser samarbejdet med Københavns Regattaforening.

”Københavns Regattaen er i det hele taget en smuk størrelse fordi vi har et rigtig godt samarbejde med arrangørerne. Og fordi vi har det, har vi også mulighed for at komme med vores positive bidrag til konkurrenceafviklingen, d.v.s at de bådtyper, hvor vi ved, at der traditionelt er få til start (dobbetfirer, firer og otte, der har vi ofte mulighed for, at slå løbene sammen, så vi får en god konkurrence, hvor vi reelt kan måle fart mod andre både i de forskellige alders- og vægtklasser. Og det synes jeg er rigtig godt fordi det har vi f.eks ikke mulighed for ved de tyske regattaer”, siger Nils-Henrik Stene, der ser frem til at få et billede om udtagelserne til U-19 EM resultat-mæssigt holder stik ved Copenhagen Regatta.

”Jeg glæder mig meget til at se de juniorhold, som på baggrund af Odense er blevet udtaget til U-19 EM i næste weekend fordi nu får vi første gang dem reelt at se i kaproning i år, og jeg håber meget, at der tegner sig et billede af, at de udtagelser vi har lavet, svarer overens med det, vi kommer til at se i weekenden”, siger Nils-Henrik Stene.

Landsholdet kørt i hegnet
Fra seniorlandsholdets side er Copenhagen Regatta en perfekt indikator for, hvor man form-mæssigt og teknisk befinder sig før årets første World Cup i Beograd, som starter den 1.juni. Men samtidig går man ind til regattaen med dæmpede forventninger eftersom landsholdet træningsmæssigt ikke har trappet ned til regattaen og derfor møder op godt møre.

”Det er ikke en regatta, vi trapper ned til, så det er helt sikkert trætte roere, der stiller op”, siger assistent-træner for herregruppen, Jens Vilhelmsen. ”Vi får virkelig udstillet de svagheder, der måtte være i forhold til form, teknik og strategi, så vi får et pejlemærke på, hvor det falder fra hinanden og hvad vi skal perfektionere i den sidste tid op mod World Cuppen. Det giver en indikation om, hvor højt vi har formået at gøre deres bundniveau. Det er ikke sådan, jeg forventer at det kommer til at gå rigtig skidt, men der kan være svingende præstationer”, siger Jens Vilhelmsen afslutningsvis.

I forhold til det forestående byggeri omkring Danmarks Rostadion, kan Københavns Regattaforening næste sæson være nødsaget til at tænke kreativt for at arrangere regattaen. ”Enten arrangerer vi Copenhagen Regatta andetsteds næste år. Det kan være lige fra Lyngby Sø til Københavns Havn eller et andet sted.  eller også afholder vi det i Bagsværd, hvis banerne er der. Vi håber, at når byggeriet går i gang, så får man lynhurtigt lavet banerne for man behøver jo ikke bygninger på rostadion for at afholde regatta”, siger formand for Københavns Regattaforening, Reiner Modest.