wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Flot indsats og medaljehøst ved World Rowing Indoor Championship i Boston USA

Af Merete Boldt. Foto: www.rowing.dk. Arkivfoto fra 2014.

I den forgangne weekend havde Modest-sport og Concept2 DK sponseret en del af det danske ro ergometer landshold til dette års World Rowing Indoor Championship i Boston USA.

11 aktive roere fra Danmark tog turen over Atlanten for at se, hvor meget vinterens træning i ergometer rakte til. Det var en blandet skare af ungdoms roere i både åben og letvægts klasse, åben letvægts klasse og til senior/master roer i forskellige aldersklasser og i både åben og letvægts klasser. Turen gik fint og en sjov blanding af garvede kæmper, til nogle, der havde prøvet det et par gange og til debutanterne som skulle prøve dette herlige ” cirkus” for første gang.

Som altid bliver det holdt i Agganis Arena = en stor universitets ishockey hal, hvor der godt nok er en meget anderledes og speciel luft, Hallen ligger lige op af Charles River.

De første i ergometeret fra morgenstunden, der skulle igennem tor”turen”, var Per Amby, Odder i letvægt 60-64 år og Tage Staal, Odder i letvægt 70-74 år og begge de herre har prøvet løjerne før, blev begge efter sej kamp med at blive flot nummer to i hver sin alders klasse.
Så kom turen til holdets mandskabsleder Merete Boldt, Fredensborg, i åben 65-69 år, og selv om tiden var noget langsommere end sædvanlig rakte det alligevel til en sikker 1. plads og hermed fuldt hus, ved at have vundet 12 CRASH-B Hammer ud af 12 mulige.

Nok en dansk viking dame gik i ergometer for at gennemfører de 2000 meter, Rikke Nielsen, KVIK i åben 40-49 år og også hun viste amerikanerne vintervejen og vandt i suveræn flot stil, så endnu en Hammer til DK.

Næste mand på skansen var en rendyrket debutant nemlig Torben Pedersen, Holte Roklub i åben 50-54 år, og han havde lagt en god strategi. Gå stærkt fra land og bliv der, som sagt så gjort, så selv om sidste års vinder gjorde hvad han kunne, var Torben på intet tidspunkt truet,

Og endnu en hammer til ”lille” Danmark 3 hammer = første pladser og 2 anden pladser, i de første 5 starter, så nu var der virkelig lagt pres på ungdommen om de kunne vise samme flotte resultater.

Det blev Steffen Bonde, Odder i åben letvægt, der først skulle i ilden og vise at også de unge kunne, og selv om det på et tidspunkt så både meget hårdt og svært ud holdet Steffen konkurrenterne bag sig, og endnu en hammer var i hus til Danmark.

Så gik vi helt ned i de unge juniorer og Jacob Lillelund Sorø i junior drenge letvægt skulle debuterer i dette race hvor der venter 2000 meter tortur. Jacob fightede en super tur, men ”ramte muren” da han manglede 400 meter og kanon flot at han holdt og i mål blev en flot nummer 3, da de sidste grimme meter var overstået.

Næste mand i ilden var Nick H. Larsen, Odense i en kombineret åben klasse / åben U 23 herre, og Nick fik virkelig noget ” for sine penge”, da han var kommet i en utrolig stærkt felt, og selv om han kæmpede, alt hvad han kunne, rakte det til en samlet 12 plads i den åbne klasse og en fin 8. plads i U23 resultatet.

Næste junior debutant i række var søde Anne H. Larsen, Odense, der i åben junior pige virkelig havde fået hænderne fulde i et meget stærkt felt, og selv om Anne kæmpede en sej kamp over de 2000 meter rakte tiden til en 11. plads.

Endnu en debutant på junior side skulle vise, hvad han havde taget med i bagagen, Bastian Secher, Roskilde i åben junior drenge, fik hård kamp over alle 2000 meter og selv om han kæmpede bravt måtte Bastian ved målstregen konstaterer at det rakte til en samlet 3. plads.

Og nok en debutant skulle ud på 2000 meter turen, Kenneth Jay i aldersklassen åben 30-39 år (er fra Slangerup) han synes det kunne være sjovt at deltage i dette specielle ro arrangement, der er i Boston og var taget med for at ” føle”, hvad det var for noget og hans tid rakte til en samlet 29. plads

Så alt i alt en meget flot indsats af alle.

11 danske deltager høstede: 
4 hammer = Guld
2 sølv medaljer
2 bronze medaljer