wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DFfR tur til Tolo i Grækenland, efteråret 2020.

Tekst og billeder: Toni Larsen

Der var arrangeret fælles rotur fra søndag d. 11.10 til og med lørdag d. 17.10 med en fælles dagsudflugt i løbet af ugen.

Turen var bygget op, så hver enkelt deltager selv sørgede for transporten til Athens lufthavn, lørdag den 10. oktober, hvorfra turen startede med en fælles bustransport til Tolo. De næste 8 dage skulle vi bo på Hotel Romvi i Tolo, hvor værten hedder Antonis. Tolo Roklubs både ligger hos Antonis dels i 2 garager, dels i det fri tæt på vandet.

Langt de fleste af turens i alt 24 deltagere (fra 16 forskellige roklubber), var med samme fly til Athen lørdag morgen den 10. oktober.

Vel ankommet til Athens lufthavn kørte vi ca. 2½ time, den smukke tur på 180km til Tolo. På Hotel Romvi stod Antonis og bød os velkommen. Efter fordeling af værelserne og udpakning, spiste vi aftensmad, medens vi nød synet af den smukke himmel og Mars. Vi fik en briefing om morgendagens tur inklusiv de specielle forholdsregler mht. rengøring af bådene m.m., afgang fra stranden.

Rovagten blev præsenteret og derefter i seng.

Dagenes program startede med morgenmad kl. 07.00. Afgang på rotur kl. 08, i mindre hold ad gangen, grundet Corona-forholdsregler. Fælles frokost i det fri på en lokal Taverna på turene og fælles aftensmad i det fri på Hotel Romvi kl. 20.00 hver aften i små hold etc., der skulle tages hensyn grundet Corona risikoen,

Roturene, som foregik langs kysten og omkring de nærliggende øer, bød på masser af oplevelser. Hver dag startede rigtig smukt med morgenmad på hotellets åbne terrasse ved vandkanten, hvor vi kunne nyde solopgangen, medens vi spiste. Derefter skulle bådene gøres klar til dagens tur, og trods det lidt sene tidspunkt på sæsonen havde vi fantastisk vejr de fleste dage med sol, temperaturer på den rigtige side af 20 grader, og flere dage også ret så vindstille.

De hjemmefra planlagte ture gik henholdsvis til Fugleøen, Fiskeøen, Romvi, Skoleøen, Kirkeøen samt til byen Napflio, som har fungeret som det moderne Grækenlands 1. hovedstad fra 1823-1834.

Når vi roede hjemmefra om morgenen, var det ofte nærmest blikstille, og hen på eftermiddagen ved ca. 14 tiden, kunne vi så forvente, at det blæste op, hvilket betød, at hjemturen flere gange foregik i bølger af en vis størrelse. Vi forsøgte derfor at indrette os, så vi fik vendt om og roet hjemad, inden vinden tog for meget til.

En af de mere spændende ture gik til den nærliggende ø Romvi, hvor der efter sigende skulle befinde sig landskildpadder på toppen af øen, 158m over havet. Og ganske rigtigt, vel oppe på toppen fandt vi et stort eksemplar af racen, og på vej ned til vores både overraskede vi en kæmpe rovfugl, som lettede blot få meter foran os.

Midt på ugen havde vi en udflugtsdag, vi startede med at køre til ruinerne i Tiryns. Derfra til Mykene, som stammer fra bronzealderen, med et superspændende museum, hvor man kunne se de mange ting, som var udgravet i 1870’erne af en international ekspedition samt til sidst Epidaurus fra det 4. og 3. århundrede f.Kr. med den imponerende arena til ca. 14.000 tilskuere, og som stadig er i anvendelse. Lina blev overtalt til gå ned i arenaen og fortælle om næste dags program og alle kunne høre, hvad hun sagde. Der er et museum tilknyttet området og de mange andre udgravninger på stedet. En helt igennem spændende dag, som viste Grækenlands storhedstid.

Alle både kom hjem i god behold, og derpå stod den på den helt store rengøring af bådene, pakning og afskedsmiddag. Vi fik også sagt pænt tak til rovagten, som havde været en stor hjælp undervejs, såvel med at springe ind og tage en plads i en båd, hvis en deltager ikke kunne ro en dag, eller komme os til hjælp, hvis vi fik problemer med en båd!

Søndag morgen var det tidligt op, da vores fly til Kastrup var rykket en time frem, grundet en planlagt 5 timers strejke. Efter stop ved Korinth kanalen, nåede vi frem til lufthavnen, vort fly, og det var tid at sige farvel og på gensyn i Ålborg!

Der er ingen tvivl om, at turen har været med til at knytte kontakter mellem roere fra forskellige klubber i Danmark, og det har været en uforglemmelig tur, hvorfor der skal lyde en stor tak til turledelsen ved Lina Birgitte Johansen og Peter Ley.