wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Baltic Cup 2017 startede ud med 2000m distancen for roerne

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], fotos: Svend-Aage Nielsen.

Ved dette års Baltic Cup deltager omkring 200 atleter i alderen 15-17 år, og de repræsenterede lande er: Letland, Litauen, Danmark, Polen, Tyskland, Estland og Hviderusland. Til Baltic Cup roes der på to distancer, 2000m og 500m. I dag var der 2000m distancer på programmet, for alle roerne.

Efteråret er også kommet til Brest, og i dag har været en kold dag, hvor temperaturen har ligget på omkring 12 grader. Udover den lave temperatur, har der også været en del vind, der har givet modvind på banen. Specielt de første 500m har været hårde og med mange modbølger.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, kan se tilbage på en god dansk dag, hvor flere af de danske både har taget medaljer:

”Det har været en rigtig fin dag hernede. Vi kom først sent i går og roerne nåede ikke at prøve vand, så det gjorde vi her til morgen, inden løbene gik i gang. Det er gået rigtig godt i dag og vi har haft alle både, på nær en, i A-finaler. Det har udløst fem flotte medaljer, tre guldmedaljer og to sølvmedaljer. Generelt er der blevet leveret flotte præstationer hele vejen rundt, og holdet som helhed leverer nærmest mere end man kan forvente.”

Hvem har fået medaljer?  

JW4x med Cecilie Girke Christensen (DSR), Amalie Kiær (Fredericia Roklub), Cecilie Brünnich Sørensen (KR), og Kristine Søndergaard Hansen (Roklubben Furesø) tog førstepladsen i deres A-finale, og dermed en flot guldmedalje.

JW2x med Sofie Halling Vikkelsøe (Odense Roklub) og Ida Blomstrand (Hadsund Roklub) roede deres A-finale i bedste tid, og tog en guldmedalje til Danmark.

JM4- med Casper Lindballe Pedersen (Holstebro Roklub), Thomas Jensen (Hvidovre Roklub), Kaare Mortensen (Holstebro Roklub) og Nichlas Ulnits (Holstebro Roklub) tog også en guldmedalje til Danmark, på dagens 2000m distance.

To sølvmedaljer

JM1x med Nicholas Andersen (Roforeningen KVIK) kom i sin A-finale over målstregen som nummer to, og det udløste en flot sølvmedalje.

JW4- med Xenia Kviat Antonsen (Roforeningen KVIK), Clara Møller (Roklubben Furesø), Emma Braad Olesen (Bagsværd Roklub) og Marie Ramm (Bagsværd Roklub) tog anden pladsen i deres A-finale, og dermed en flot sølvmedalje på 2000m distancen.

500m distancen venter i morgen

I morgen, søndag, venter 500m distancen for de unge roere. Her skal alle både igen på vandet, og de både som ikke fik en medalje ved lørdagens løb, har mulighed for at tage revanche.

”Det har været en god dag, hernede i Brest. Nu glæder vi os til en dag i morgen, hvor vi kan følge op på dagen i dag, med flere gode resultater.”, slutter ungdomslandstræneren.

Husk du kan følge med på roning.dk og facebook, hvor vi holder dig opdateret på hvordan det går i Brest.