wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den fjerde og næstsidste runde af motionsturneringen er slut, og selvom 8GP er mere end en konkurrence, så kan man mærke spændingerne

Så er 4. runde af den virtuelle motionsturnering Vinter Otter Grand Prix eller 8GP afsluttet. I denne runde handlede det om, hvilket hold, der hurtigst kunne ro enten 8×2000 eller 4×2000 meter.

Af Gustav Højmark-Jensen

I onsdags var det sidste chance for at lægge afstand til, eller nærme sig sine rivaler ude i klubberne, da den 5. og afsluttende runde af 8GP hastigt nærmer sig den 15. marts.

Det løb kan måske være kørt for ‘Bombe-otteren’ i Åben Herre Otter fra Odense Universitetsroning, der gerne ville op og vippe herrerne fra Aalborg af pinden.

8GP er mere end en konkurrence

Men ifølge initiativtager og holdansvarlig i Odense Universitetsroning, Søren Gam, så er 8GP mere end en konkurrence:

“8GP handler for os om flere ting. At kunne se frem mod en ny runde i 8GP hjælper os til at arbejde med de individuelle mål vi skal have opfyldt, og så er det med til at skabe sammenhold på holdet. Grand prixet skal ikke betragtes som træning i sig selv, men som en måde, hvorpå vi får prøvet de ting vi har øvet i praksis. Det er med andre ord en kulmination på det vi har trænet i mellem runderne” fortæller Søren Gam, der selv har roet på hold med herrerne fra Aalborg Universitetsroning. Søren Gam flyttede siden til Odense, og dér tog han initiativ til at starte Odense Universitetsroning op.

Foto: Odense Universitetsroning

Alle skal inkluderes

Mange af de hold, der deltager i Vinter Otter Grand Prix, har roet sammen i mange år, og et godt tømret sammen. Nogle hold har måske endda et A og et B hold, så niveauet fordeles. Men hos Odense Universitetsroning er mange af roerne først startet i 2015 eller 2016, så for Søren Gam er det vigtigt, at alle er med:

“Vi er cirka 14 drenge på holdet, så det er vigtigt for mig, at alle er inkluderet i 8GP, og at det ikke kun er de 8 bedste, der sætter tiderne hver gang”. Selvom vi vildt gerne vil slå drengene fra Aalborg, så må vi også erkende, at de har haft nogle flere år til at sætte deres hold. Så i første omgang er det vigtigt, at vi får noget fælles ud af 8GP. Men år for år vil vi komme til at lægge tættere og tættere på”.

Odense Universitetsroning mod ASR

Selvom herrerne fra Odense endnu ikke har formen til at slå Aalborg, så er Søren Gam glad for, at de ligger over Århus Studenter Roklubs ‘Det Onde Hold’, også selvom det kun er en kneben føring på 1,01 point:

“Det er fedt, at vi kan slå Århus Studenter Roklub. Det Onde Hold har stillet op i mange år, så det er fedt – men det er jo ikke sikkert, at de træner helt så meget som vi gør”.

Men der er som sagt stadig én runde tilbage, så måske herrerne fra Odense Universitetsroning skal passe på, at Det Onde Hold fra Århus Studenter Roklub ikke lægger sig for meget i selen den 15. marts.

Ikke helt så godt er det gået for Odense Universitetsronings damehold ‘De Vold Stramme Ro Tøser’, der ligger næsten fire point bag ved nærmeste ASR-hold. Men ifølge Søren Gam, så har pigerne fra Odense stadig masser at byde på, og det er først for nyligt, at der blev skabt et rent dame-hold, så også her er der potentiale at hente.

Hvor stammer navnet ‘Bombe 8’eren’ fra?

Ifølge Søren Gam opstod navnet ved et af holdets første regattaer, Odense Langdistance-regatta i 2016. Her bemærkede en kaproningstræner fra et andet hold, at båden så så tung ud, og at roerne benyttede ren råstyrke frem for teknik, så han kaldte det en “bombe-otter”. Søren Gam forsikrer dog, at der siden er blevet skruet lidt ned for styrken og op for teknikken.