wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den nye, danske roklub i Kroatien har efter en veloverstået første sæson, allerede åbnet for bookinger i 2025

Efter flere års research, planlægning og mange inspirationsture, kunne en ny dansk roklub i foråret 2024 endelig slå dørene op – i Kroatien, nærmere bestemt i Sibenik, en havneby beliggende i Dalmatien ved Adriaterhavet.

På parkeringspladsen ved roklubben KRKA ligger fire danske to-åres inriggere, som udgør den danske roklub i Kroatien og det var faktisk ved et tilfælde at roere fra Københavns Roklub, på en langtur, opdagede det fantastiske rofarvand, fortæller næstformand og en af arkitekterne bag den nye roklub, Thorsten Ramstrup:

”Det var et rent tilfælde, at vi på en langtur i 2018 fandt Sibeniks helt utrolige rofarvand og vi blev straks enige om at undersøge mulighederne for en fremtidig langtur hertil. Vi kunne samtidig se, at der også var en pænt stor roklub i Sibenik, med en optimal beliggenhed for enden af byens havnepromenade. Året efter lykkes det os, at få kontakt til bestyrelsen i den kroatiske roklub og efter et besøg hos KRKA i 2022 og 2023 er det endt i en lejeaftale, hvor Sibenik-Rowing nu har sine fire både stående på roklubbens indhegnede parkeringsareal. Vi har medbragt eget bådstativ og egen bådvogn til at køre bådene hen til klubbens pontonbro.”

Sæson nr. 1 blev en succes

Rosæsonen 2024 blev klubbens første sæson, hvor flere danske roklubber tog rejsen til Sibenik, for at ro i det smukke, kroatiske farvand. Det er gennem sæsonen blevet til flotte oplevelser, hvor nogle har oplevet et omskifteligt vejr og alt fra solskin til skypumper mens andre har mødt grindehvaler, alle har fået roet en masse kilometer i farvandet omkring Sibenik, der byder på mange gode muligheder for at lave smukke dagsture.

Hvis du vil have inspiration og et endnu bedre indblik i de oplevelser, som du kan få med dit rohold i Kroatien, så har klubben samlet en lang række turberetninger, som kan findes på deres hjemmeside.

Klar til en ny sæson

Hvis du og dit rohold, har fået mod på at opleve Kroatien og Sibenik fra vandsiden, så er der allerede nu åbnet for booking i 2025.

For at kunne booke bådene, skal du være medlem af roklubben Sibenik Rowing.

Bådene bookes på ugebasis gennem hjemmesiden https://www.sibenikrowing.dk/ og der skal minimum reserveres to både, da isætnings- og optagningsforholdene kræver mere end tre personer.

Du kan læse alt om booking, priser og praktiske informationer på klubbens egen hjemmeside. Den finder du ved at klikke her.

Der er mulighed for at lave mange smukke dagsture med udgangspunkt fra Sibenik.