wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Læs beretningen fra oplevelsesturen til Mariefred i Sverige

Af Patrizia Christensen, Skovshoved Roklub

I den smukke svenske by Mariefred ved Mälaran-søen samledes vi fra forskellige klubber i hele Danmark til en uforglemmelig ro- og oplevelsestur. Under kyndig ledelse af Marie Valeur og Bo Brodersen udforskede vi de skønne omgivelser og nød fællesskabet på tværs af geografi, alder og køn. DFfRs ture er nemlig et fantastisk supplement til klubbernes egne ture og en mulighed for at danne sig et ro-netværk på tværs af de danske roklubber. To hold tog til Mariefred: det første hold fra den 28/7 til den 2/8 og det andet hold fra den 2/8 til den 7/8-24.

Basen på Mariefreds Camping: Vi havde fire hytter – én til turlederne (tæt på vandet og bådene) og tre tæt på hinanden, lidt udenfor Campingpladsens hovedindgang men stadig i behagelig afstand fra campingpladsens faciliteter. Beliggenheden var perfekt: i rolige omgivelser og med en idyllisk græsplæne foran. Hytterne var udstyret med bad, toilet og små terrasser hvor man kunne være sig selv hvis man ikke lige havde overskud til fællesskabet.

Daglige ruter, både og bådhold: Hver aften præsenterede turlederne ruterne for den kommende dag og bådholdene. Turlederne valgte ikke at dele styrmænd fra roere således at alle kunne få overblik over turene og deres opmærksomhedspunkter såsom det hvide fyr midt på vandet eller et område med lavt vand og sten. I det vi havde både inrigger (tre inrigger to-ere) og Coastal både med (to C2X) var der signifikante forskelle i hastighed. Det blev dog aldrig et problem: tværtimod. Coastal bådene kunne ro lidt mere ”frit” og holde styr på hvor alle inrigger både var. Og de kunne holde længere pauser mens de ventede på inrigger-bådene ved samlinger så roerne i Coastal både også kunne slappe lidt af selv uden skift i båd.

Variation og hygge: Turlederne sørgede for variation i alt: fra turenes destinationer og højdepunkter, til maden. Hver dag oplevede vi noget forskelligt og nød den storslåede svenske natur. Vi roede mellem 14 km og 47 km dagligt, dvs. ca. 150 km på 4 ro-dage, og vejret var stort set med os. Roturene på Mälaran-søen gav os enestående udsigt over det omkringliggende landskab. Det klare vand, de små skærgårdsøer og de grønne skove gjorde det til en uforglemmelig oplevelse. Vi besøgte bl.a. øen Björkö, hvor Sveriges første by, Birka, lå, og nød en længere pause med mulighed for at udforske øen og dens museum. En anden dag spiste vi frokost ved Taxinge-Näsby slot, hvorefter turlederne havde arrangeret kaffe-og-kage på Taxinge Slottscaffé. En tredje dag bestilte turledere frokost-buffet ved en fin svensk café med terrassen direkte ud til vandet. Og en sidste dag blev madpakken spist ved en lille isoleret havn.

Elgen, vores maskot: Fra dag 1 havde vi selskab af turens vandrende maskot. Elgen gik på skift fra hytte til hytte og fra båd til båd, og vi morede os over de historier, der blev bygget op omkring den. Den endte med at tage hjem sammen med turlederne og den vil formentlig møde op igen til en fremtidige DFfR tur: hold øje med den!

Turen var en stor succes, og Mariefred kan varmt anbefales som ro destination. Tak til Marie og Bo for en fremragende turledelse og til alle deltagere for en skøn fælles oplevelse!