wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Torsdagen ved OL 2024 i Paris ender med en overall 7. plads, en overall 8. plads og en billet i B-finalen

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder: Lars Møller

Dagens danske OL-løb var godt komprimeret til en lille times tid på Vaires-sur-Marne Nautical Stadium i Paris. Tre danske løb bliver på vandet omsat til en 4. plads i semifinalen for M1x med Sverri Nielsen (DSR), dermed skal han lørdag ro B-finale ved OL. For W8+ med Nikoline Laidlaw, Sofie Vikkelsøe, Karen Mortensen (alle DSR), Frida Werner Foldager (Roskilde), Sára Johansen, Clara Hornnæss (begge KVIK), Caroline Munch (Roskilde), Nanna Vigild og cox Sophie Østergaard (begge DSR) bliver opsamlingsløbet også OL-endestationen, da de slutter på den eliminerende 5. plads.

I W4- satte Julie Poulsen (Odder), Marie Johannesen (Roskilde) Frida Sanggaard (Bagsværd) og Astrid Steensberg (DSR) punktum for deres OL med en 2. plads i B-finalen, der giver dem en overall 8. plads ved OL 2024.

Gør rigtig mange gode ting

Dagens første båd på vandet, var M1x med Sverri Nielsen (DSR), som

Jens Vilhelmsen, der er træner for Sverri, sætter lidt ord på at præstationen på

”Det er jo lidt en ’stolpe ud’-fornemmelse i dag. Men Sverri ror et godt løb og gør langt flere ting rigtigt end forkert, men han er ikke tilfreds med at være i en B-finale. Det er jo ikke dér han føler det skal værre. Man håber jo altid at kunne slutte på en god note, men det var ikke det, der skulle ske i dag. Vi ’gjorde boet op’ efter World Cup II, og når vi talte alle navnene op, så vidste vi godt at der skulle ske noget. Han har også rykket sig i den her periode, men ikke nok.”

Siger landstræneren og fortsætter:

”Inden løbet havde vi snakket nogle tekniske ting igennem, som det var vigtigt at han holdt fast på, men når han ligger derude, så er det også lidt op til ham selv at læse løbet undervejs og gribe de muligheder der opstår. Vi ved godt hvordan de forskellige race-profiler er, og hvad han skal være opmærksom på. Så har vi haft fokus på at han skulle være med ude i starten, så han ikke bliver sat. Som han også selv siger i nogle interviews, så skulle han måske ikke have ’pushet’ så tidligt ved 500m, det tabte han fart af, men det er altid nemt at være bagklog – og det var også et godt, modigt valg.”

Nu har singlescullerroeren og hans træner en løbsfri fredag, lørdag skal Sverri Nielsen så sætte punktum for han deltagelse ved OL 2024 i B-finalen. En opgave, som landstræneren ved, at Sverri kommer til at tage dybt alvorligt:

”Sverri er jo meget omhyggelig med de ting han gør og jeg er sikker på at han også vil være meget omhyggelig med at forvalte sit sidste løb her, bedst muligt. Så han kan se sig selv i øjnene og være stolt af, hvordan han har håndteret det. Han skal tage mange af de takter, han har i dag med. Det er meget af det samme, han skal gå ud og eksekvere på, forhåbentlig med lidt større sikkerhed i, at det er noget der giver ham noget, så han kan ro et løb, hvor han er mest muligt i det gode ’mode’.”

M1x B-finalen afvikles kl. 10.06 på lørdag. Her møder Sverri: CRO | ROU | JPN | URU | LTU

To gode punktummer

For den danske dameotter, der allerede ved at kvalificere sig til OL, havde opfyldt mere end vi turde håbe på, bliver opsamlingsløbet også endestationen. For de ender på den eliminerende 5. plads.

Træner for dameotteren, Frederik Taulbjerg, fortæller at planen for damerne i dag var, at de skulle ro deres chance og at det også var det, de gjorde på banen:

”Vi havde aftalt, at de skulle gå ud og ro deres løb, og ro for at gå i den finale – uanset om det var muligt eller ej. I går aftes viste jeg dem videoen fra Lucerne, hvor de kommer ned af trappen, for at minde dem om at det umulige kan ske. De var nervøse i dag, men de går ud og ror deres chance. Så kan man jo ikke bede om mere.”

W8+ er OL-eventyret slut (for nu). Men som Nanna Vigild rigtig siger, i deres interview med Eurosport:
”Vi er de langsomste af de hurtigste i verden. Vi er de 7. hurtigste i verden og vi har kun roet sammen siden marts.”

Anderledes var det for W4-, der godt vidste at dagens løb ville blive det sidste ved dette OL, hvor kampen om placeringerne syv til ni skulle kæmpes i B-finalen.

Ovenpå løbet gav damerne interview til Eurosport, her udtrykte de tilfredshed med deres sidste OL-løb, en tilfredshed som landstræner Mads Haubro deler:

”Det hænger bedre sammen i dag, mellem de første 100m til 300m end det har gjort i de andre løb. De har lidt udfald på den første 1000m, men det er bedre end de andre løb, som de har haft hernede. Jeg synes de får sluttet godt af, og på en måde de kan være tilfredse med. Jeg synes også det er et af de bedste løb, som de har roet.”

Fredag skal et enkelt dansk hold i aktion. Her skal W2- med Fie Udby (KVIK) og Lærke Rasmussen (DSR) sætte punktum for deres OL i B-finalen kl. 10.54 de møder IRL | GBR | CHI | ESP | CZE i kampen om placeringerne syv til 12 ved OL 2024.