wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
To danske både i aktion på denne dag ved OL, har begge leveret imponerende slutspurter

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder: Lars Møller

Starten på vores fjerde OL-dag, bød på en spændende kvartfinale, som faldt ud til dansk fordel med en 2. plads og dermed også en plads videre i A/B-semifinalen på torsdag til M1x med Sverri Nielsen (DSR).

Men vores singlescullerroer måtte på hårdt arbejde, da han efter en ellers rigtig god start, taber fart. Og de første 500m er svære i den danske båd, fortæller træner Jens Vilhelmsen:

”Der er noget, der ikke fungerer i starten af løbet. Allerede efter de første 100m begynder det at blive for tungt og for hårdt arbejde og han har ikke båden med i det han laver. Han får faktisk skabt lidt margin til New Zealand, men så går der ca. 20 sekunder hvor han har taber to længder. Den er meget svær på de første 500m og så sidder han og leder i værktøjskassen ned af banen.”

Men Sverri kommer efter det, og får gennem løbet fundet tilbage i den gode roning, og særligt den sidste halvdel af kvartfinalen er landstræneren også tilfreds med:

”Specielt med omkring 7-800m hjem, så synes jeg han finder noget rigtig godt og de sidste 500m, hvor han tager det op i tempo, så holder han rigtig godt fast i de ting han skal, så er det rigtig fint det han laver til sidst. Nu skal vi bare lige have styr på, at høj fart ud af hullet, ikke betyder at der er lav fart efter de første 150/200m”

Efter løbet satte Sverri Nielsen også selv lidt ord på kvartfinalen, overfor Eurosport. Det interview kan du finde her.

Sverri Nielsen skal i aktion igen på torsdag, hvor semifinalen venter kl. 10.00, her skal han møde: GRE | CRO | AIN | GER | ROU og der gælder det altså en top-3, for at komme videre i A-finalen og kampen om medaljerne.

Sejren går til New Zealand, mens Uruguay tager den sidste plads videre.

W4- leverer en slutspurt af dimensioner

For den danske W4- med Julie Poulsen (Odder), Marie Johannesen (Roskilde) Frida Sanggaard (Bagsværd) og Astrid Steensberg (DSR) gjaldt det en top-2 placering, for at komme videre til A-finalen fra opsamling. De fire slutter på 3. pladsen og går dermed i B-finalen, men ikke uden at vise, at de har et højt niveau, i en vild slutspurt.

Men også her gav starten problemer, fortæller landstræner Mads Haubro Petersen:

”Vi har det høje niveau, som vi hele tiden har sagt. Desværre får vi ikke sat det rigtigt sammen på de første 1000m, der er vi for langsomme, og det er lidt det samme som vi har oplevet nogle gange. Vi kan godt skabe og opretholde høj fart til træning, men vi har svært ved at gøre det til en regatta.”

Siger landstræneren og fortsætter:

”Når vi har lavet den høje fart efter ti tag, så løber båden fra os og det gør, at vi er for hårde i indsatsen og får den ikke pakket, så vi kan ’skubbe’ til den – i stedet hamrer vi for meget til den. Det gør at vi ikke får fat derude, hvor det er nemt at få fat i en båd, så skal vi have fat lidt længere inde i taget, hvor vandet bevæger sig hurtigere, er sværere at få fat i og så mister vi fart. Vores udfordring er at efter starten, hvor vi har den maksimale fart, driller det teknisk til løbet i dag. Det kommer til at drille, fordi vi ”vænner os til” ikke at få rigtig fat fremme, så kommer det til at drille hele de første 1000m. Når vi kommer på den anden side af 1000m og begynder at køre op, som vi har aftalt, så bliver de skarpere og skarpere i indsatsen og får mere fat, der hvor vandet bevæger sig langsommere. Det er nemmere for dem at få slappet af de rigtige steder, når de tager fat og så lader de årebladet pakke vandet, så kan de skubbe langt i deres ben – og det skaber fart. Fordi de bygger det op på den måde, har de farten med og kan øge den hele vejen.”

Selvom det glipper med A-finalen, er Mads Haubro stolt af damerne i båden og det de får vist, særligt den sidste halvdel af løbet:

”Det er frustrerende, at vi har så svært ved det lige efter starten. Men det er meget flot, at de formår at vende det undervejs. Og kæmpe cadeau til deres vilje og gåpåmod, der er mange som ville være slået op i banen, hvis de var syv sekunder efter ved 1000m, men de viser at de gerne vil i den finale og at de ikke giver op – det synes jeg er virkelig flot.”

Og stoltheden over præstationen på de sidste 1000m, er også tilstede hos damerne selv. Det fortæller de i et interview med Eurosport, som du kan se her.

For W4- venter der altså nu en B-finale på torsdag kl. 10.54, hvor de skal møde Australien og Irland i kampen om placeringerne syv til ni ved OL 2024.