wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Næstsidste-dagen ved dette års VM er ikke gået den vej, som det danske landshold havde håbet på

Tre C-finaler, tre B-finaler og kun en A-finale – det var ikke det ønskede udfald af årets VM i Beograd. At vi kommer hjem, med kun en båd kvalificeret til OL i Paris 2024, var heller ikke målsætningen.

Men sådan blev det.

Her, godt et år før den olympiske ild bliver tændt i Paris, så var resultaterne, lørdagen endte ud med, ikke det der var håbet da holdet rejste afsted til Beograd, fortæller sportschef Thor Juul Kristensen:

”Det gik ikke som vi håbede ved det her VM. Når jeg ser på det samlede resultat vi kommer hjem med, er det ikke godt nok. Det er lige nu en følelse af ligeved og næsten. Der er nogle åbenlyse forbedringspotentialer som vi godt ved hvordan vi skal hjem og forløse, men også noget vi skal hjem og undersøge hvorfor ikke virkede. For vores hold er ikke der, hvor de skal være, med kun et år til OL. Med det sagt, så har jeg fortsat en kæmpe tiltro til de atleter, der udgør vores satsningsbåde. De er absolut verdensklasse, og det er et fælles ansvar, at vores elitesetup formår at forløse deres potentialer på de rigtige tidspunkter.”

Men frem mod OL-kvalifikationsregattaen i Lucerne til maj 2024, venter der et stort arbejde fra alle på og omkring landsholdet siger sportschefen videre:

”Nu har vi et år, til at få dem forløst i olympisk sammenhæng. Men det kommer til at kræve en kolossal indsats fra alle – roere såvel som stab, hvis vi skal have dansk roning helt på plads, på det olympiske spor, frem mod OL i 2024.”

Vi skal arbejde benhårdt for fremtiden, ikke kun OL i 2024

Heldigvis, så er årets VM ikke den eneste chance, det danske landshold har, for at kvalificere både til OL, og allerede nu, er fokus så småt rettet ind på, at der kommer til at være meget på spil frem mod maj 2024:

”Vi kommer til at gå til den næste sæson, med en ekstremt vigtig kvalifikationsregatta i Lucerne til maj. Der skal vi ligge som de bedste bejlere, til de sidste OL-pladser, i de både vi satser på”

Fortæller sportschef Thor Juul Kristensen og fortsætter:

”Vi skal lære at gå ud som et landshold med mod, som tør angribe og lægge sig forrest. Som jeg ser det, så mangler vi noget på vores offensiv, når vi ikke går ud med en tydelig beslutsomhed for at tage spidsen i vores løb. Det er bare enormt vanskeligt at sætte fingeren på en komponent, som kan fikse dette. Vi skal se på fysik, mentale kompetencer og evnen til at levere under pres. Jeg er ikke tilfreds med et landshold, der ligger og slås om kvalifikationen til OL. Jeg vil have et landshold, der kæmper om medaljer ved OL. Hvis vi skal nå det, så skal vi have et endnu mere strømlinet elitekoncept og det er mit ansvar. På den lange bane skal vi også genopfinde os som et forbund, med masser af kaproningsaktivitet i ungdomsrækkerne, for ellers vil vi ikke have den bredde i toppen af eliten som er nødvendig for at være med de største nationer”

Dog er dette års VM ikke helt slut for det danske landshold, for søndag kl. 14.25 går starten for M1x A-finalen, her skal Sverri Nielsen (DSR) for sidste gang ned over banen i Beograd, og kæmpe om VM-medaljerne mod New Zealand, Grækenland, Holland, Tyskland og Kroatien.

Sverri sikrede sig med en billet i A-finalen, også en OL-kvalifikationsplads af M1x til Paris 2024.