wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmarks Rocenter og Dansk Forening for Rosport har ansat den 48-årige Thomas Poulsen som ny landstræner fra 1. juli.

Dermed vender Thomas Poulsen tilbage til rosporten efter fire års fravær fra landsholdsmiljøet ved Bagsværd sø. Med erfaringer fra en succesfuld karriere som roer på Guldfireren og en tid som landstræner i roning, skal han i tæt samarbejde med landstræner Jens Vilhelmsen vejlede og understøtte de danske herreroere frem til podium pladserne ved VM og OL.

Nu hvor herrernes letvægtsfirer ikke længere er på OL programmet, er dansk roning godt i gang med at fokusere indsatsen på roere til den åbne klasse. Der er en hård konkurrence og med store nationer, der har en længere tradition bag sig.

”Der er kommet mange nye roere til, og det bliver rigtig spændende, at lære dem at kende og at arbejde med dem frem mod de store mål”, siger Thomas Poulsen.

”Jeg glæder mig til samarbejdet med Jens Vilhelmsen om herregruppen. Der er udsigt til et frugtbart samarbejde, og vi ser ud til at komplementere hinanden på en god måde, som kan løfte niveauet hos os selv og roerne. Der er en krævende vej foran os og vi skal arbejde målrettet”, slutter Thomas Poulsen

Landstrænergruppen består dermed igen af fire landsholdstrænere, hvoraf de tre er på fuld tid.

Sportschef Finn Trærup-Hansen er glad for, at det er lykkedes at nå frem til en ansættelse af en træner med Thomas Poulsens ballast.

”Jeg lægger vægt på, vi har en kompetent og energisk gruppe af trænere, der med forskellige baggrunde og personligheder kan støtte, sparre og udfordre hinanden. Det ser jeg som en styrke i kampen om marginalerne i international roning. En træner som Thomas kan virkelig bidrage til teamet og udviklingen af dansk roning”.

Næste internationale opgave bliver World Cup 3 i Luzern.