wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Endnu en Skole OL-sæson er veloverstået

Billeder: Niels Iversen & Universitetsroning Aalborg, Simon og Camilla

I sidste uge kulminerede endnu en Skole OL-sæson i Billund, hvor den helt store finale blev afviklet. Igen i år var roning med på programmet og traditionen tro skulle Danmarks Stærkeste Klasse findes for hhv. 6., 7., og 8. klasserne der gennem sæsonen har kvalificeret sig til finalen ved at ro de hurtigste tider på de 4000m holdroning.

Deltagerne var både vindere af lokalstævner rundt omkring i landet, og de bedste tider derudover. Til selve finalen var der høj og god stemning, og klasserne gav den max gas. En af de ting der var vigtigst at have styr på, og som klasserne i den grad mestrede var samarbejde. Det kræver det nemlig, når man skal ro 4000m så hurtigt som muligt, men med skift for hvert 20. tag.

Torsdag var der hele 22 6. klasser i ilden for at deltage i finalen. Om fredagen var det så blevet syvende- og ottendeklassernes tur til at ro finale. 

Rosporten har selv bidraget med frivillige kræfter

At få den mængde glade skoleelever igennem maskinerne, er ikke noget man ‘bare lige gør’, men heldigvis har der været god, og kompetent hjælp at hente.

Aalborg Roklub, eller Universitetsroning Aalborg var på pletten med syv mand, der hjalp til med de praktiske opgaver på selve dagen.

Opvarmningsmaskinerne som eleverne kunne forberede sig på, kom med Niels Iversen fra Aarhus af. De egentlige konkurrencemaskiner stillede Reiner Modest og Concept2 Danmark til rådighed.
Til at sørge for, at alt gik som det skulle, var banedommer Morten Thorvig fra Næstved Roklub med, og havde det forkromede overblik. Og for at give den helt rigtige stemning, var Lars Hindkjær fra Sønderborg med som speaker.

Nu er Skole OL sæsonen 2022/2023 er nået vejs ende. Men allerede efter sommerferien, begynder den nye sæson.

Det sidste der er tilbage at gøre, er at sige tak alle de klubber som holder lokalstævner og tak til alle de frivillige som er med til at sørge for at Skole OL år efter år kan lade sig gøre.

Hvis I som klub vil være med i Skole OL festen og afholde lokalstævne, skal kan I kontakte Marianne Stæhr og høre mere.