wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det første Junior VM i to år, blev skudt i gang onsdag morgen i Bulgarien

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder: Den danske U-landsholdslejr

Onsdag morgen gik dette års Junior Verdensmesterskaber i gang for alvor, hvor fire af de i alt fem danske både var i aktion på robanen i Plovdiv. Der blev det til tre opsamlingsløb, da der i flere af løbene med dansk deltagelse, kun var én billet direkte videre til semifinalerne.

Anderledes så det dog ud for August Wisholm (Hadsund) i JM1x, da han i overbevisende stil, besatte andenpladsen i sit indledende løb og dermed bookede sig direkte videre til A/B-semifinalen lørdag.

Fra landstræner for talentudvikling Nils Henrik Stene er der også ros at hente, til August, som i øvrigt er 1. års junior A, og dermed kan være med på juniorniveau igen til næste år:

”August gør det rigtig godt i hans indledende løb, hvor han på forhånd havde spået at det blev svært. Men han har en meget uimponeret indgang til tingene, hvor han går ud for at se om og hvordan han kan være med de andre, hvilket er den helt rigtige måde at gå til opgaven på.”

Torsdag var første danske båd på vandet JM4- med Elias Ellehammer (Bagsværd) og de tre Holstebro-drenge Christian Søndergaard, Tobias Kramer Bosnes og Simon Mikkelsen, der i deres indledende løb, hvor kun vinderen gik direkte videre, slutter på tredjepladsen. Derfor skal drengene i opsamling fredag.

Her er der ligeledes tilfredshed fra Nils Henrik Stene, som fortæller at også drengenes træner Søren Madsen (KCHO) er positiv efter drengenes løb torsdag formiddag:

”Drengene i fireren har gjort det godt, og Søren var også glad for deres præstation i dag. De har trukket en hård opsamling i morgen, hvor de skal ro mod både Italien og Tyskland, og der er kun to pladser videre i finalen. Men lad os se hvad de kan i morgen, for de har fået en forrygende start på Junior VM.”

De resterende danske mandskaber, har i løbet af Junior VMs første to dage roet både indledende og opsamlingsløb.

I JM4x tog William Kjærgaard (Næstved), Johannes Stensborg Jakobsen (KR), Leander Kaliszan (Roskilde Roklub) og Joshua Mingo (Sorø) hul på Junior VM, som den første danske båd i aktion onsdag, med en sidsteplads i indledende. I opsamlingsløbet slutter drengene på fjerdepladsen og skal dermed ro C/D-semifinale fredag.

I JW2x slutter Laetitia Panero-Bommer (Hadsund) & Stine Højager Nielsen (Holstebro) på fjerdepladsen i deres indledende løb, mens de i opsamlingsløbet slutter på tredjepladsen, Dermed går pigerne i C/D-semifinalen fredag.

I JW1x slutter Clara Hornnæs (KVIK) på femtepladsen i det indledende løb, hvor der igen kun var en plads direkte videre. I opsamlingsløbet slutter hun på tredjepladsen og dermed skal også hun ro C/D-semifinale fredag.

Overordnet set, så er den danske lejr, og flere af de danske roere, ramt af nervøsitet, og landstræneren for talentudvikling, er ikke i tvivl om, én af de faktorer der spiller ind, er den sæson sidste år, som aldrig blev:

”Vi ser nogle resultater hernede, som viser at vi mangler sidste års sæson. Der er meget nervøsitet hos flere af roerne, og det gør ikke noget godt for dem. Derudover er det hårdt at konkurrere i den varme, der er hernede. Men det bliver koldere fra i morgen af, og så har vi flere både, som går til deres C/D-semifinaler med gode kort på hånden.”

Programmet for fredag kan findes her, hvor der venter tre C/D-semifinaler og ét opsamlingsløb.

Fra lørdag vil du kunne følge løbene via livestream, som vil kunne findes hos worldrowing.com men også via roning.dk.