wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark har de første tre både gennem Junior VM 2021, i morgen venter en A-, og en B-finale

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Den danske U-landsholdslejr

Ved Junior VM i Plovdiv har JM4x, JW2x og JW1x i dag sat punktum for deres deltagelse i mesterskaberne, i hhv. D-, og C-finalerne. Derudover har JM1x på fornem vis, roet sig i søndagens A-finale kl. 12.25.

Lørdag morgen fik William Kjærgaard (Næstved), Johannes Stensborg Jakobsen (KR), Leander Kaliszan (Roskilde Roklub) og Joshua Mingo (Sorø) sat punktum for deres deltagelse i mesterskaberne, ved at tage andenpladsen i D-finalen. Drengene slutter på en overordnet 20. plads ved mesterskaberne i Plovdiv.

De fire drenge har kun roet sammen siden juni, og landstræner for talentudvikling Nils Henrik Stene er tilfreds med den afslutning, som det forholdsvis nysammensatte hold får:

”I dobbeltfireren får drengene et rigtigt ’herreløb’ med Canada, og er i stand til at trække den hjem til deres fordel, og dermed sikre sig en top-20. placering. Det har hele tiden været forventningen, at de ville have det hårdt hernede, men de får sluttet godt af og løser opgaven fornuftigt i dag.”

I C-finalen slutter Laetitia Panero-Bommer (Hadsund) & Stine Højager Nielsen (Holstebro) på andenpladsen i JW2x og pigernes placering ved mesterskaberne bliver således en 14. plads. Og også her er der glæde fra landstræneren over, at de går ud og får en god afslutning på deres deltagelse i mesterskaberne:

”Pigerne i dobbeltsculleren gør det rigtig flot, ender i toppen af C-finalen, og får sluttet godt af.”

For Clara Hornnæss (KVIK) i JW1x blev det til en sejr i C-finalen, og det giver hende ikke kun en samlet 13. plads, men også et fint punktum for hendes Junior VM.

Her fremhæver Nils Henrik Stene særligt den måde, som Clara og hendes træner Mads Boesen (KVIK) er gået til opgaven på:

”Clara ror en lidt anden taktik i dag, hvor hun ror et meget voksent løb, og det må jeg bare tage hatten af for. Måden hende og Mads får snakket tingene igennem på, er flot, og hun holder aftalen de har lavet på forhånd. Hun ror flot hele vejen igennem, og viser at hun ligger og banker på til en semifinale.”

Clara Hornnæs (KVIK) og træner Mads Boesen (KVIK)

Udover de tre finaler, så har lørdag også budt på A/B-semifinale for August Wisholm (Hadsund) i JM1x. Her blev det til en 3. plads og dermed en A-finale.

Igen har landstræneren ikke kun ros til August, men fremhæver også træner Jens Toft (KCHA):

”Vi kunne godt se på forhånd, at det ville blive en svær opgave. Men August holder overblikket, er taktisk klog og samtidig kan han ro sig ud og det er virkelig flot. Han har potentiale både fysisk og taktisk, men også mentalt. Jeg må bare tage hatten af for Jens’ rolige og afslappede måde at gå til det her på. Han formår virkelig at få August til at styre sin iver, motivation og sit gå-på-mod, sådan at det bare eksploderer på det helt rigtige tidspunkt. Det er rigtig flot det de har lavet i dag, det har jeg stor respekt for.”

Fortæller landstræneren og fortsætter

”Uanset hvad der sker i den finale i morgen, så skal August være glad for at han er nået så lagt. Han har nået et sæsonmål og et niveau som ingen havde turdet drømme om. Han ror ikke som en junior, han ror som en der har prøvet det her mange gange før. Det er imponerende at ham og Jens kan gøre det her, sådan at August stadig er i stand til at holde det køligt når det bliver tæt.”

Søndag morgen venter der en B-finale for drengene i JM4-, og det er bestemt også en finale som Nils Henrik Stene ser frem til:

”I morgen har vi også en B-finale, som bliver spændende. Drengene i firer uden, har vist at de kan noget særligt. De har den der sult efter at ro konkurrence og vise hvor gode de er, som vi også ser hos August.”

August Wisholm (Hadsund) og træner Jens Toft (KCHA)

JM4- og JM1x har den helt rette tilgang

Ovenpå en god dansk dag, så er noget af det der også fylder hos landstræneren for talentudvikling, at han ved Junior VM i år, har set to af de danske mandskaber gå til deres konkurrencer, med det helt rigtige mindset:

”Det der er karakteristisk for August og drengene i fireren er, at glæden ved at slå de andre, er større end frygten for at tabe. De har en ’hvad er det værste der kan ske?’ tilgang til deres løb, og det er fedt at være afsted med nogen, som har den indstilling, og hvor man kan mærke at de lader sig motivere af sulten efter at vinde, fremfor frygten for at tabe eller fejle.”

Siger Nils Henrik Stene og fortsætter:

”Jeg håber virkelig at dem der sidder derhjemme, specielt U19 og U23, og som er med ude og snuse til hvad international kaproning er, lader sig inspirere af det August gør i dag, og det som vi ser fireren, også kan. For det er forudsætningen for at blive god til sport – ikke kun roning, men alle slags sport.”

Søndag morgen venter der således en B-finale for JM4- kl. 08.50 (DK-tid) og en A-finale for August Wisholm kl. 12.15 (DK-tid).