wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Tredjedagen ved Junior VM har budt på både C/D-semifinaler og opsamlingsløb

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Den danske U-landsholdslejr + www.worldrowing.com

I Plovdiv, er endnu en dansk dag nu overstået rent løbsmæssigt. Og fire ud af fem danske både, skal nu kun på vandet én gang mere ved mesterskaberne. Det er blevet til én D-finale, to C-finaler og en B-finale. For de præcise løbstider lørdag, klik her.

For begge de to pige-både gælder det, at de i morgen, lørdag, skal sætte punktum for deres deltagelse i Junior VM 2021, i C-finalen.

Landstræner for talentudvikling Nils Henrik Stene, håber på at begge både kan gå ud og få sluttet godt af, og samtidig vise, at de har niveauet til at skulle have roet en A/B-semifinale:

”Det er rigtig fint at pigerne er med i C-finalen. I dobbeltsculleren, er Stine stadig ramt af varmen, og jeg er sikker på at pigerne kan mere, hvis ikke det var på grund af varmen. I singlesculleren, sidder Clara perfekt til at gå ud og sætte det hele på plads i morgen, hvor hun skal ud, og vise hun har tjek på det. Hun bruger løbene hernede på at ro sig bedre, og hun har i den grad steppet up.”

Clara Hornnæs (KVIK) ror C-finale lørdag morgen i Bulgarien. Foto: worldrowing.com, Detlev Seyb.

I dobbeltfireren er det blevet til en D-finaleplads.  Her spår landstræneren, at de kan få afsluttet godt, og roser samtidig drengene for at være gode til at rejse sig igen, selvom de har haft et hårdt Junior VM:

”I dobbeltfireren har de det svært, de er ikke helt med der hvor de skal være. Men hver gang de går ud til et løb, så siger de til hinanden, at ’det her kan vi godt’, og når det så ikke lykkes, er de selvfølgelig skuffede. Men de er gode til at rejse sig igen, så jeg tror de får et godt løb i D-finalen i morgen.”

Drengene i firer uden styrmand, havde trukket et hårdt opsamlingsløb, hvor de slutter på tredjepladsen, og dermed ikke går med i A-finalen. Her er Nils Henrik Stene ærgerlig over, at det ender sådan for dem, særligt fordi drengene ror hurtigere end samtlige både i det andet opsamlingsløb:

”Drengene leverer godt hernede. Man skal huske på, at der mangler tre store nationer i form af Kina, New Zealand og Australien, og selvom de måske ikke alle tre havde stillet til start i den her bådtype, så havde to af dem formentlig. Når det er sagt, så ror de virkelig godt, og ligger inden for en længde af Tyskland i opsamlingen.”

Fortæller han og fortsætter:

”De tør gå ud og bare trykke det de andre trykker, finde fart og følge med. De er ikke bange for at dø op ad banen, og er gået ud hernede og har opdaget at de ikke dør op ad banen, men kan være med. De ror meget lidt juniorroning, de er meget ældre oppe i hovedet, i deres måde at gå til opgaven på.”

JM4- i aktion (med Elias Ellehammer (Bagsværd), Christian Søndergaard, Tobias Kramer Bosnes og Simon Mikkelsen (alle Holstebro). Foto: worldrowing.com, Detlev Seyb.

I morgen venter der også en A/B-semifinale for August Wisholm (Hadsund) der har haft konkurrencefri, siden han onsdag roede sig direkte i semifinalen.

Her er landstræneren spændt på at se, om August kan fortsætte den fine statistik Danmark har for singlescullere ved Junior VM og opnå en finaleplads:

”Vi må ikke glemme August, der skal ro semifinale i morgen. Han er en outsider til en finaleplads, så det bliver spændende at se, hvad det kan blive til. De sidste to scullere vi har haft med til Junior VM har været med i finalen, og det må siges at være en ret solid indsats.”

Lørdag venter der således en D-finale, to C-finaler og en A/B-semifinale ved Junior VM i Plovdiv, og fra i morgen kan du følge løbene på livestream, som vil kunne findes her på roning.dk

August Wisholm (Hadsund) er også klar til i morgen. Foto: worldrowing.com, Detlev Seyb.