wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En af Danmarks største OL-håb, den færøske europamester i herrernes singlesculler, Sverri Nielsen, har testet positiv for Covid-19 under en træningslejr i Portugal.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

En af Danmarks største OL-håb, den færøske europamester i herrernes singlesculler, Sverri Nielsen, har testet positiv for Covid-19 under en træningslejr i Portugal.

Landsholdet rejste til Aviz i en forholdsvis øde del af Portugal den 14. november og har alle været Covid-19-negative i træningslejren. Men fysioterapeuten Nicolai Hjelmroth, der ankom til træningslejren en uge senere (og som testede negativ før afrejsen) fik symptomer tirsdag nat og er siden testet positiv.

Roerne har siden været isolerede på deres værelser og senest fire dage efter deres seneste kontakt med fysioterapeuten er de blevet testet ad flere gange. Det er kun Sverri, der har testet positiv for Covid-19, resten af landsholdet er testet negative.

Sverri kommer nu isolation i mindst 48 timer og skal være både symptomfri og have en negativ test før han kan rejse hjem. I forhold til resten af landsholdet sender man dem hjem, som det på nuværende tidspunkt er muligt at sende hjem.

Sportschef Finn Trærup-Hansen understreger at ”landsholdet har fulgt alle de gældende retningslinjer og taget alle de forholdsregler man kunne for at inddæmme smitten. Roerne er blevet isolerede på deres værelser og er blevet testet flere gange. Desuden er personalet på hotellet også testet negative”, siger Finn Trærup-Hansen, der ærgrer sig over, man har fået et frustrerende punktum for en eller meget positiv træningslejr.

”Vi er meget ærgerlige over, at vi har fået tilfælde af Covid-19 i landsholdsgruppen for vi har gjort alt, der var muligt for at sikre roerne. I foråret var vi nødt til at afbryde træningslejren i Portugal efter få dage. Derfor havde vi planlagt denne træningslejr, som i kraft af meget fine træningsbetingelser og godt vejr har givet en kick-start i forhold til konkurrenterne”, siger Finn Trærup-Hansen, der påpeger, at man vil tage alle nødvendige procedurer for at sikre, at smitten ikke får nogle helbredsmæssige eftervirkninger for roerne og staben omkring landsholdet.