wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
To gange sølv ved Poznan i LW2z og LM4-

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

De danske landsholdsroere fik sat effektivt punktum for deres deltagelse ved World Cup i Poznan ved at vinde to gange sølv (i LW2x og LM4-) og da to andre hold samtidig formåede at ro sig i A-finalerne, sluttede World Cup i Poznan sig ganske glimrende ud fra et dansk synspunkt i forhold til, at det var den sidste regatta før OL. Se hvordan det gik de danske deltagere.

W2-: 
Det er sjældent at de olympiske – og verdensmestrene Helen Glover og Heather Stanning, som har vundet ikke færre end 47 regattasejre på stribe bliver truet. Det gjorde de imidlertid i dagens A-finale. Desværre var det bare ikke fra at dansk side i skikkelse af Anne Dsane Andersen(KVIK)/Hedvig Lærke Berg Rasmussen (DSR), at truslen kom, men i stedet fra New Zealands Rebecca Scown/Genevieve Behrendt. Når det er så er sagt, så havde den danske duo ganske godt fat i starten af ræset, hvor de tjekkede ind på andenpladsen efter 500 meter i tiden 1:42:00. Desværre var danskerne ikke i stand til at holde det fornemme udlæg på midterstykket, hvor New Zealand og Rumænien trak fra danskerne. Og da rumænerne var i stand til at øge afstanden til danskerne på den sidste halvdel af løbet, måtte Anne og Lærke tage til takke med fjerdepladsen, som stadig må give dem masser af blod på tanden i forhold til deres chancer ved OL.

Samlet resultat:
1) England, 6:52:79
2) New Zealand, 1,60 sek. efter
3) Rumænien, 5,97 sek. efter
4) Anne og Lærke, 10,02 sek. efter
LW2x:
Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Anne Lolk (DSR) kan med sindsro drage mod træningslejren i Völkermarkt i forvisning om, at formen er lige, hvor den skal være efter at parret i søndagens A-finale ikke blot satte personlig rekord (6:49:10), men også for første gang slog New Zealand og hentede en fantastisk flot sølvmedalje efter Holland. Fra start var danskerne tændt på, at komme med fra start, og det lykkedes til fulde, da danskerne førte ræset efter 1000 meter, som de rundede i 3.23.38. Langsomt begyndte de hollandske europamestre dog at rykke ind på danskerne, og de overtog føringen omkring ved 1000 meter mærket. Men det fik ikke moralen til at gå ud af den danske båd, der i slutfasen var i stand til at afvise New Zealænderne og sikre sølvet, Fantastisk præstation.

Samlet resultat:
1) Holland, 6:47:69
2) Juliane og Anne, 1.41 sek. efter
3) New Zealand, 2.96 sek. efter

W2x: 
Det har været lige ved og næsten for Lisbet Falch Jakobsen (Bagsværd) og Nina Hollensen (Århus) ved World Cuppen. I indledende løb var det blot 0.89 sek. fra at sikre sig en plads i A-finalen, mens de også i opsamlingsheatet lige nøjagtig trak det korteste strå trods det faktum, at de satte ny dansk rekord (6:48:19). Derfor må man også være fuld af beundring for, at pigerne formåede at opbyde nok moral til at sikre sig andenpladsen i B-finalen efter en ny fornem indsats. Efter at de havde rundet de første 500 meter på tredjepladsen i tiden 1:41:48, så leverede pigerne fra øverste hylde på de næste 1000 meter, hvor de rykkede på på andenpladsen efter Tysklands Marie-Catherine Arnold og Mareike Adams. Der var ikke helt overskud til at fange tyskerne, men en samlet 8.plads må give masser af moral før OL.

Samlet resultat:
1) Tyskland, 6:53:26
2) Lisbet og Nina, 1.99 sek. efter
3) Tjekkiet, 2.05 efter

LM4-: 
Selv om kvartetten med Kasper Winther Jørgensen, Morten Jørgensen, Jacob Barsø og Jacob Søgaard formåede, at vinde endnu en medalje til samlingen, så var det helt klart en fornemmelse af, at man havde tabt guldet til New Zealand end at man havde vundet sølvet, der herskede blandt kvartetten. “Det var noget værre hø for at være ærlig. Vi taber løbet på den tredje 500 meter. Det er helt sikkert noget, vi skal forbedre. Det er der, at de gode hold fortsætter, mens vi stoppede. Det var simpelthen ikke godt nok, vi skal blive bedre” lød det fra kvartetten. Det opsummerede meget godt det billede, som resultatlisten gav. Ved 1000 meter mærket var Guldfireren på tredjepladsen glimrende med kun 0,75 sek. fra New Zealand. Men så var det at danskerne ikke kom med, da kiwierne rykkede, og afstanden var ved 1500 meter mærket vokset til 2,63 sek., en afstand, som Guldfireren aldrig formåede at formindske.

Samlet resultat:
1) New Zealand, 5:49:39
2) Guldfireren 2,73 sek. efter
3) England, 3.44 sek. efter

M1x:
Det lignede en sejr til Sverri S.Nielsen næsten hele vejen i B-finalen i herrernes singlesculler. Men praktisk talt på målstregen blev Sverri slået af englænderen Jack Beaumont. Sverri kan dog glæde sig over at han fik revanche for nederlaget i Odense Langdistance, hvor Nick H. Larsen trak det længste strå. Mens Nick indtog tredjepladsen efter de første 500 meter for derefter at falde ned på fjerdepladsen, så dominerede Sverri fra start og med 500 meter igen, havde han opbygget et forspring på 1,12 sek. til Beaumont. Det viste sig bare ikke, at være nok, da briten roede de sidste 500 meter i hurtigste tid (1:40:33), hvilket var akkurat nok til at snige sig foran Sverri med 0,10 sek.

Samlet resultat
1) England, 6:54, 25
2) Sverri, 0,10 sek. efter
3) Schweiz, 4.38 sek. efter
4) Nick, 6.27 sek. efter

W1x:
Fie Udby Erichsen fik sat punktum for sin deltagelse ved World Cup ved at ro i sin hurtigste tid nogensinde (7:23:58), hvilket dog blot rakte til en sidsteplads i A-finalen. Fie var heller ikke helt tilfreds efter indsatsen, da hun havde satset på, at ro i 7:20:00, og teknisk kørte det ikke så godt, som hun havde håbet. Løbet blev som sådan også lidt af en rutsjebane for den humørtefyldte Hobro-roer. Hun tilbagelagde de første 500 meter i næstbedste tid (1:48:54), faldt ved 1000 meter mærket tilbage som nr. fire, men kom stærkt igen på de næste 500 meter og lå nr. tre før de sidste 500 meter. Men så var tanken også tømt, og Fie måtte konstatere, at hun blot var ca. 1,4 sek. fra en bronzemedalje.

Samlet resultat:
1) Australien, 7,15.98
2) New Zealand, 3,17 sek. efter
3) Schweiz, 6,22 sek. efter
4) Holland, 6.68 sek. efter
5) Østrig, 7.49 sek. efter
6) Fie, 7.60 sek. efter